można pod przekaźnik B5 (szyba tylna) w bordnetzie
Zakup Octavi 1.6 LPG Tour , przedsiadak z 1.9TDI
Zwiń
X
-
Zakup Octavi 1.6 LPG Tour , przedsiadak z 1.9TDI
Witam
Czy opłaca sie kupić auto z LPG , jakie sa koszta serwisu co 15 tys.km i inne .
Czy ten silnik wytrzyma przebiegi około 45 tys.km rocznie przez 5 lat .
Pytałem sie w kliku salonach każdy diler daje inne upusty . Ile pali takie auto z nonstop używana klimatyzacja, czy to prawda że zużywa wiec je gazu niż paliwa , jak jest z stacjami LPG za granicą . Morze lepiej kupić 1.2 TSI bez gazu Z otomoto wysłałem do kilku dilerów zapytanie i dostałem upust 11% przy tym wyposażeniu . Bardzo proszę o fachowe doradztwo.
Takie auto sobie wybrałem i tyle dostałem upustu .
Nowa Octavia Tour Combi
benzynowy 1,6 / 75 kW (102 KM)
Pakiet Optimum - PROMOCJA!
Instalacja LPG Landi Renzo - PROMOCJA!
Radioodtwarzacz Skoda Auto Swing z CD MP3
Obrecze kół ze stopów lekkich CRATERIS 6,5J x 16"/205/55 R16
Koło zapasowe stalowe
Relingi dachowe
Podłokietnik Jumbo Box z chłodzonym schowkiem i nawiewem na tylna kanape
ESP z ABS + ASR + MSR + HBA + EBV + EDS + DSR
Przednie reflektory przeciwmgielne
Czujnik parkowania - tył
Tempomat
Alarm - Gratis
Malowanie Lusterek i klamek 500zł
Zestaw głośnomówiący mówiący skoda 980zł .
59800zł z rabatem dilera
-
-
A co Cie zezlilo w 1.9TDI ??
Za 6tys wiecej masz 1.6TDI bez zadnych problemow z tankowaniem za granica itd. Bedzie palic tyle co 1.9TDI uzywane teraz.
A ten 1.6LPG 8-9l w trasie jezdzac normalnie bez szalenstw, 7l na emeryta :diabelski_usmiech
Gazu musi palic 10-20% wiecej niz Pb w tych samych warunkow - FIZYKA
Komentarz
-
-
A zapomnialem dodac, nie licze na bezstresowe przejechanie 250kkm tym 1.2 TSI, nawet tym 1.4TSI :idea:
Fiat ma dwu cylindrowe silnik multiair. Niby rewelacja, bo pojemnosc mala, wiec powinien malo palic - pali tyle co silnik 1.6 czy 1.8 wiec duzo za duzo, a trwalosc przykladowo silnik 900cm3 obliczona jest na max 200kkm :twisted:
Komentarz
-
-
Mam zrobione 250 tys.km i muszę wymienić auto .
Kolega ma w firmie 1.6 TDI i klnie bo na okrągło coś się psuje.
Ja szukam auta bez PDF i kołoa dwu masowego w swoim nie mam.
Jak byłem w Ganinexie to powiedziano mi że skoda wycofuje półautomatyczne klimatyzacje.
Myślałem tez o Skodzie Romster Scout 1.2 TSI DSG lecz powiedziano mi u kilku dielrów że te skrzyne są awaryjne i nie polecają ich . Po drugie mam 199 cm wzrostu i warze 160 kg w nie w każdym aucie sie mieszczę
Komentarz
-
-
innova
ja podobnie jak w poprzednim (podobnym) wypadku patrząc na budżet zasugeruję Ci rozważenie używanego Audi A6 Avant (jeśli chcesz kombi) lub Sedan
możesz spokojnie mieć:
silnik 2,7TDi lub 3,0TDi
nagłośnienie BOSE
napęd Quattro
skórzaną tapicerkę (czasem nawet wyposażenie S-Line)
climatronica
Xenony
i całą furę wyposażenia za które w skodzie musiałbyś dopłacić
do tego dochodzi znaczenie większe bezpieczeństo i komfort podróżowania
pewne prowadzenie oraz cisza w samochodzie przy jeżdzie na 5 i 6 biegu
Komentarz
-
Zamieszczone przez innovaja podobnie jak w poprzednim (podobnym) wypadku patrząc na budżet zasugeruję Ci rozważenie używanego Audi A6 Avant (jeśli chcesz kombi) lub Sedan
[...]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez innovaja podobnie jak w poprzednim (podobnym) wypadku patrząc na budżet zasugeruję Ci rozważenie używanego Audi A6 Avant (jeśli chcesz kombi) lub Sedan
możesz spokojnie mieć:
silnik 2,7TDi lub 3,0TDi
nagłośnienie BOSE
napęd Quattro
skórzaną tapicerkę (czasem nawet wyposażenie S-Line)
climatronica
Xenony
i całą furę wyposażenia za które w skodzie musiałbyś dopłacić
Kolega chce chyba nowe auto, nieprawdaż?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftA zapomnialem dodac, nie licze na bezstresowe przejechanie 250kkm tym 1.2 TSI, nawet tym 1.4TSI
[ Dodano: Nie 29 Maj, 11 22:03 ]
PS - jak już taki skrupulatny jesteś to dodaj 1.8 tsi i 2.0 tsi - stosunek mocy do pojemności jest nawet gorszy niż w 1.4 tsi .....
Komentarz
-
-
Jestem tutaj nowy ale zgodzę sie z kolegą .
Jak bylem na szkoleniu to była mowa że będzie silnik TSI Diesel i napęd 4x4 w skodzie octavi tour II w tym roku lub na początku przyszłego . Jak dobrze sie poszuka to dostanie sie rabat 13-15 % na nowe auto, wiem że niektórzy dilerzy mówią że puszcza sie ich z torbami ale takie jest prawo rynku
Komentarz
-
-
katowice.27, ale "nasi" szpiedzy (których "plotki" już kilkukrotnie się w 100% sprawdziły) donoszą, że w Tourze nie będzie nigdy "drogich" silników TSI ani TDI. Tym bardziej nie będzie napędu 4x4. A co najlepsze - Tour 2 raczej nie będzie już oferowany w przyszłym roku (ma go zastąpić jakiś mały sedan)...
Stąd moja wątpliwość dotycząca prawdziwości rewelacji o silniku TSI, TDI i 4x4 w T2 od roku 2012...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez astw" mam 199 cm wzrostu i warze 160 kg w nie w każdym aucie sie mieszczę"
Rozwiązania: Skoda SuperB
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez WaltZamieszczone przez astw" mam 199 cm wzrostu i warze 160 kg w nie w każdym aucie sie mieszczę"
Rozwiązania: Skoda SuperB
Komentarz
-
Komentarz