obroty

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Manioka1
    Classic
    • 2013
    • 6

obroty

Zamieszczone przez dragster
    Jaka faktycznie może być oszczędność na paliwie w ciągu 15 kkm stosując olej o górnej granicy lepkości 30 zamiast 40 w tych samych warunkach eksploatacyjnych?
    w przypadku BMN (2,0TDi, 170KM) w mieście po zmianie z W40 na W30 w mieście spalanie sprowadziłem o ponad 1l/100, w trasie to jest około 1l a na autostradzie sprawdzę zapewne w najbliższych dniach i tu spodziewam się redukcji również powyżej 1l (poprzednio RS wyżerał maksa przy >4000obrotach na 6-tym biegu, czyli 12l/100). Te znaczące różnice przypisuję również dobrym (ale dla traktora) własnościom LM TT 4100.

[ Dodano: Pią 30 Gru, 11 21:03 ]
    Zamieszczone przez Dzida
    Jednak TT 4600 jest moim zdaniem stanowczo za drogi jak na olej "w technologii".
    i dlatego wymaga intensywnego lobbingu oraz promocji (przykładowo na forach). W zamian w przypadku serii TT użytkownik otrzymuje żaden High Tech

[ Dodano: Pią 30 Gru, 11 21:10 ]
    Zamieszczone przez gruto
    Śledzę wasze wypowiedzi od pół roku ,i nadal nie wiem jaki olej kupić ! .......no nie powiem kolega Inova swoimi wypowiedziami zaraził mnie do Fuchs'a , ale ciężko go dostać ,nie mam pewnego źródła , a z internetu boję sie kupić
    Gruto, jaki chcesz ???
    Ja Ci załatwie i będzie taniej niż u Twojego przyjaciela

a jak będziesz wolał Castrola 0w30 to też wynajdę (dla BMW robią chyba, Ci z BMW to też niezła ekipa, napędu nie potrafili przez wiele lat sensownego zrobić a w olejach dobrze czują temat)

i zaznaczam że ja tylko do 0w30 rękę przyłożę, wprowadzenie mnie na 5w30 (o wyższych nie wspomnę) na chwilę obecną uznałbym za namowe do jeżdzenia cały czas na wstecznym, no a 0w20 na swoim a nie Twoim będę testował

to nie moja branża ale w Auchan można chyba taniej kupić
    Mario
  • bohdanzmijewski
    Classic
    • 2011
    • 1

obroty

Witam serdecznie, jestem początkującym użytkownikiem forum dlatego prosze o wyrozumiałość, otóż od miesiąca jestem posiadaczem Skody Octawi I Tour 1,9 - 90 koni z 2005r.
    W zakresie (1800- 2200) obrotów jest słyszalne jakieś " brzęczenie ". Taki swoisty rezonans ( drżenie, czy coś takiego). Ten odgłos który trudno mi opisać jest słyszalny tylko w wyżej podanym zakresie obrotów,jest to dosć irytujące, żaden mechanik nie potrafi stwierdzić co to jest. Bardzo proszę o poradę, nadmienię że całe zawieszenie zostało starannie przejrzane nie ma luzów w wydechu,

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratoRS
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Przy dodawaniu gazu ??

A przebieg jaki ??

Kolo dwumasowe sprawdzili
      Spritmonitor.de

Komentarz

• t271828
        Elegance
        • 2008
        • 928

Re: obroty

Zamieszczone przez bohdanzmijewski
        W zakresie (1800- 2200) obrotów jest słyszalne jakieś " brzęczenie ". Taki swoisty rezonans ( drżenie, czy coś takiego). Ten odgłos który trudno mi opisać jest słyszalny tylko w wyżej podanym zakresie obrotów,jest to dosć irytujące, żaden mechanik nie potrafi stwierdzić co to jest. Bardzo proszę o poradę, nadmienię że całe zawieszenie zostało starannie przejrzane nie ma luzów w wydechu,
        Ja jednak stawiam na oslone katalizatora lub podobny element w ukladzie wydechowym. To ze na pierwszy rzut oka wszystko jest dobrze zamocowane nie znaczy ze tak jest w istocie. Zeby zlokalizowac takie miejsce jedna osoba musi utrzymywac silnik w tym zakresie obrotow przy ktorych slychac dzwiek a druga wejsc pod samochod i reka (w rekawicy !) probowac przytrzymac rozne podejrzane miejsca.

Komentarz

Pracuję...