Zamieszczone przez krzynol
[O1] Wymiana kierownicy + ..przemyslenia...:-)
Zwiń
X
-
[O1] Wymiana kierownicy + ..przemyslenia...:-)
Wiec tak....
Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie zakup octavii I w tdi. Szukałem auta do 14.000 które byłoby jednocześnie duże, wygodne, ekonomiczne , dosyć mało awaryjne i w miarę wyglądało. Nigdy nie brałem pod uwagę tej marki, gdyż zawsze preferowałem VW, AUDI. Jednak jak sobie przemyślalem wszystkie za i przeciw to zadałem sobie pytanie - dlaczego nie octavia ???
poprzednie auta:
- megane coupe
- 2 x VW GOLF 4 ( 1.9 TDI - CUDO i 1.6 SR -> PORAŻKA )
to tak ogólnie..
Może dla niektórych to dziwne, ale ja zaraz po zakupie musiałbym wymienić kierownice na trójramienną, tak samo zrobiłem w golfie 4, nie wiem jak wy na to patrzycie ale dla mnie auto zmienia swój wygląd DIAMETRALNIE i aż miło się w środku siedzi:-) Moje pytanie jest takie, czy w octavii I ( 1999/2000) nie będzie problemu z taka wymianą, podejrzewam że również podeszłaby kiera od golfa 4. Szukałem na forum jak i w internecie coś na ten temat, ale nic konkretnego nie udało mi się wyszukać. Być może ktoś z was miał z tym do czynienia i udzieli kilka ważnych porad.
będę wdzięczny za każdą informacje.
Pozdrawiam
gryfit
-
-
Czy ktoś jest może zorientowany czym różnią się te kierownice i czy przy wymianie poduszka będzie pasowała bez problemu?
oryginalna
do golfa
podobno z golfa do octy pasują P&P ,ale nie wiem czy to nie chodzi tylko o takie bo ta z drugiego linka ma inną blachę i rant pod zaślepkę..Będzie to miało jakiś wpływ?blachę pewno można zamienić?
Komentarz
-
Komentarz