[O1] Wymiana kierownicy + ..przemyslenia...:-)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Wojtix123
    Classic
    • 2013
    • 3

Zamieszczone przez krzynol
    a może coś zamokło?
    Na ogrzewaniu foteli zastosowano taki bezpiecznik, że zwarcie wodą na pewno go nie przepali.
  • gryfit
    Classic
    • 2011
    • 3

Wiec tak....

Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie zakup octavii I w tdi. Szukałem auta do 14.000 które byłoby jednocześnie duże, wygodne, ekonomiczne , dosyć mało awaryjne i w miarę wyglądało. Nigdy nie brałem pod uwagę tej marki, gdyż zawsze preferowałem VW, AUDI. Jednak jak sobie przemyślalem wszystkie za i przeciw to zadałem sobie pytanie - dlaczego nie octavia ???

poprzednie auta:

- megane coupe
    - 2 x VW GOLF 4 ( 1.9 TDI - CUDO i 1.6 SR -> PORAŻKA )

to tak ogólnie..

Może dla niektórych to dziwne, ale ja zaraz po zakupie musiałbym wymienić kierownice na trójramienną, tak samo zrobiłem w golfie 4, nie wiem jak wy na to patrzycie ale dla mnie auto zmienia swój wygląd DIAMETRALNIE i aż miło się w środku siedzi:-) Moje pytanie jest takie, czy w octavii I ( 1999/2000) nie będzie problemu z taka wymianą, podejrzewam że również podeszłaby kiera od golfa 4. Szukałem na forum jak i w internecie coś na ten temat, ale nic konkretnego nie udało mi się wyszukać. Być może ktoś z was miał z tym do czynienia i udzieli kilka ważnych porad.

będę wdzięczny za każdą informacje.

Pozdrawiam
    gryfit

Komentarz

• krzysiek13
      L&K
      • 2010
      • 1155

Nie ma problemu, kiera podejdzie od wielu modeli, do wyboru do koloru, nawet od nowszych
      Octavia

Komentarz

• gryfit
        Classic
        • 2011
        • 3

dzieki na taką odpowiedz liczylem...rozumiem ze nie ma tam żadnych różnic w otworach, nie trzeba dokupywac zadnych przejsciowek itp...tak jak to ma miejsce w przypadku audi w niektorych przypadkach?

pzdr.

Komentarz

• capriman
          Ambiente
          • 2008
          • 199

Czy ktoś jest może zorientowany czym różnią się te kierownice i czy przy wymianie poduszka będzie pasowała bez problemu?
          oryginalna
          do golfa
          podobno z golfa do octy pasują P&P ,ale nie wiem czy to nie chodzi tylko o takie bo ta z drugiego linka ma inną blachę i rant pod zaślepkę..Będzie to miało jakiś wpływ?blachę pewno można zamienić?

Komentarz

Pracuję...