Już teraz duży odsetek samochodów w Brazylii jeździ na etanolu, a w Malezji na oleju palmowym, takim właśnie, jakiego u nas używa się do smażenia frytek.
Ciekawe jak to jest rozwiązane bo z tego co wiem to olej palmowy jest dużo gęstszy od rzepakowego. To jest chyba właśnie frytura. Mam kumpla, który ma piekarnie i on wywala masakryczną ilość frytury po pączkach. Gdybym tylko miał dostęp do metanolu to sam bym sobie na miesiąc zrobił wystarczającą ilość paliwa dla mnie. Tylko ciężko jest zdobyć ten cholerny metanol. Robiłem próby z etanolem (używałem denaturatu ) ale niestety etanol musi być całkowicie bezwodny a taki jest praktycznie nie do zdobycia. Do tego KOH jest słabo rozpuszczalny w nim i reakcja nie zachodzi.
Zamieszczone przez Alonzo_
A tak w ogóle to skąd w Was koledzy ( przworządni i uczciwi - pewnie na swój własny sposób) taka pewność, że w każdym litrze paliwa odprowadziliście do państwa podatki?
krisekpl, poleciałeś z tematem, na alledrogo cały wysyp niekoniecznie z Wrocławia, tutaj sprawdzony sprzedawca z Warszawy:http://allegro.pl/philips-d1s-xenon-...602559439.html
Jedź do kilku sklepów u siebie w mieście, jest ich trochę, chyba nie kupujesz części pierwszy raz w życiu, ja mieszkałem we Wrocławiu tylko kilka lat i choć nie pamiętam nazw ulic gdybym wylądował dziś na Grabiszyńskiej wiedziałbym na orientację gdzie podjechać :szeroki_usmiech
hotrain fajnie że znasz trochę Wrocław i napewno byś wiedział gdzie jechać z Grabiszyńskiej Dzieki!
ale ja nie pytam się czy w ogóle mozna kupić takie żarniki - zadałem konkretne pytanie - gdzie we Wrocławiu (a nie Warszawie i nie przez allegro) oraz podałem dodatkowe warunki tanie i sprawdzone - dlatego doprecyzuje pytanie dla wszytkich forumowiczow --> Czy ktoś we Wroclawiu sprzedaje takie żarniki z odbiorem osobistym oraz są to żarniki sprawdzone (używane przez kogoś z forum) a jednocześnie tanie?
krisekpl, z ksenononowymi żarnikami jest tak, że wydasz kasę dwa razy jak będą za tanie. Kup sprawdzone - Philips, Osram, General Electric. ZTCW nikt na forum nie sprzedaje ale masa ludzi kupiła na allegro.
Komentarz