Problem z centralnym zamkiem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • TAnnA
    Drive
    • 2007
    • 44

w gliwicach jest firma która handluje różnymi chłodnicami m.in stoja tez na giełdzie u nich dorabiałem mój IC, daja gwarancje na szczelność używanych dane :
    Firma Zygmunt Sadło 032/2387003 Sosnicowicek/gliwic ul.powstańców 6
  • Pulse
    Rider
    • 2006
    • 461

Mam centralny zamek, drzwi otwieram i zamykam pilotem od alarmu, od jakiegos czasu zaczyna sie powolutku nasilac cos takiego ze otwieram drzi i wszystkie sie otwieraja oprocz przednich pasazera, wtedy musze jeszcze raz zamknac i otworzyc i dopiero rygielek wyskakuje i drzwi od strony pasazera sie otwieraja. Mial ktos podobny problem, co to moze byc?
    :: O1 AXR Kombi

Komentarz

• Staszek20vt
      Rider
      • 2005
      • 257

Prawdopodobnie coś z modułem komfortu lub sterowaniem centralnego zamka... U mnie też to od czasu do czasu się dzieje no i czasem szyby wariują, bo raz się otworzą, a raz nie... :|
      Powered by DynoSoft
      286 KM i 549 Nm
      www.leonclub.pl

Komentarz

• aciu
        Rider
        • 2005
        • 685

Zamieszczone przez Pulse
        wtedy musze jeszcze raz zamknac i otworzyc i dopiero rygielek wyskakuje i drzwi od strony pasazera sie otwieraja
        sprawdź czy rygielek ciężko chodzi może wystarczy przesmarować zamek , ale po demontażu tapicerki drzwi :wink:

Komentarz

• nico21
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 2640
          • Volkswagen

Pulse, dokładnie, sprawdz czy za ciezko nie chodzi rygielek, chyba ze siłownik z centralnego zaczyna nawalac
          DACAR.team

Komentarz

• pershing1986
            Drive
            • 2006
            • 56

Miałem podobną sytuację tylko z drzwiami od kierowcy ale od jakiegoś czasu wszystko jest ok, samo się naprawilo :wink:
            była: octavia 1.6 AKL jest: A31.8t AGU

Komentarz

• Garret
              L&K
              S_OCP Member
              • 2006
              • 1196
              • Octavia II combi (1Z5)
              • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Ja od dwóch dni mam problem z odryglowaniem bagażnika (liftback). Wczoraj musiałem kilka (6-8 razy) pilotem klikać by móc otworzyć klamką bagaznik.
              Dziś bawiłem się znacznie dłużej ale bez skutku. Zamki w drzwiach ryglują się i odryglowują bez problemu, natomiast bagaznik nie :evil: Dobrze, że choć można się do niego dostać od środka bo bym tu nie stukał (tzn. laptopa tam miałem :lol: )
              Jutro w dzień spróbuję cos poniuchać od środka, jak niczego nie wymyślę to serwis.... W weekend chciałem rower zapakować i w góry uderzyć, a bicykla juz przez drzwi nie zapakuję :lol:
              Jakby ktoś miał jakieś sugestie będę wdzięczny
              Garret

-----------
              Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2004
                • 25757
                • Audi

To male te drzwi masz, bo ja wpycham rowerek przez drzwi jak trzeba
                Spritmonitor.de

Komentarz

• Garret
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 1196
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Poważnie? Do liftbacka? No cóż, dzięki, ale potraktuję to jako wariant awaryjny :roll:
                  Garret

-----------
                  Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)

Komentarz

• nico21
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 2640
                    • Volkswagen

Garret, No wiesz na upartego to chyba dłao by rade zdjac osłone klapy bagaznika od wewnatrz i luknac o tak jest nie tak - pewnie siłowni powiedział "OFF". Pozsotanie wypiac go i otworzyc recznie kalpe. Na rynku jest duzo siłowników i moze jakis bys sie dało zastosowac Lub szukac oryginalnego
                    DACAR.team

Komentarz

• djczas
                      RS
                      • 2005
                      • 9612

ja mam zmek tylny do sprzedania tz z klamką bez wkładki pomarańczowej z mikro stykiem ale nie wiem czy będzie dobry do liftbacka bo ja mam kombi jak nie masz kratki i bedziesz jutro na spocie to lukniemy tam i zobczymy co sie da zrobić

Komentarz

• Garret
                        L&K
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 1196
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Dzięki djczas Nie miałem czasu by oblukać to za dnia więc poszedłem na łatwiznę i skorzystałem z ASO - gwarancja ops: Okazało się, że taka blaszka przy zamku była wygięta i nie "odpuszczało" przy odryglowaniu - może kiedyś coś podeszło podczas zamykania zapełnionego bagażnika i ją skrzywiło :roll: - słowem pierdółka
                        Do zobaczenia dziś wieczorem
                        Garret

-----------

Komentarz

• paf
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 3140

Garret, ciekawa sprawa - też ma AXRa i też mi w ostatnich dniach skichał się bagażnik - czyli jak się zamknął to nie reaguje na centralny i jest zamknięty na amen - podskoczę, umówiłem się do ASO na wtorek wiec dam znać jak bedzie po - ale zaciekawiło mnie to że kieronik serwisu jak usłyszał że to O1 to skonultował się na szybko z serwisantami i jest przekonany że to ta tajemnicza "blaszka" - widać słaba seria ich poszła

na razie mam auto z bagażnikiem dostępnym od środka i też jest słodko :diabelski_usmiech

[ Dodano: Wto 08 Sie, 06 12:55 ]
                          No to dla porządku tylko napiszę że faktycznie uszkodziła się jak to określono mała blaszka w prze klamce w bagażniku, wymienili ją w 10 minut i nawet nie robili wpisu w książce gwarancyjnej i nie otwierali zlecenia - czyli chyba pierdółka

Komentarz

• radoszczak
                            Drive
                            • 2008
                            • 41
                            • Octavia III (5E3)
                            • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Ja mam taki problem że jak od środka chcę zamknać centrala tym przyciskiem obok sterowania szybami to wszystkie sie drzwi zamykają, a lewe tylne drzwi też się zamkną ale po chwili się otwierają i ten bolec idzie do góry. Nie mam pojęcia czemu tak się dzieje, bo zamykając/otwierając od zewnątrz kluczykiem, wszystko jest ok.

Komentarz

• AFRO66666
                              Classic
                              • 2007
                              • 36

PAF ja miałem taki przypadek.myślałem że to mikrostyk, po wymianie na nowy okazało się że nie działa.zacząłem rozbierać zamek i n iżej jest taka kostka,rozłączyłem przeczyściłem ją i działa bez zarzutów .
                              Spartanie nie pytają jak wielu jest wrogów, tylko gdzie oni są!

Komentarz

• Szymik
                                Classic
                                • 2009
                                • 33

Zamieszczone przez paf
                                Garret, ciekawa sprawa - też ma AXRa i też mi w ostatnich dniach skichał się bagażnik - czyli jak się zamknął to nie reaguje na centralny i jest zamknięty na amen - podskoczę, umówiłem się do ASO na wtorek wiec dam znać jak bedzie po - ale zaciekawiło mnie to że kieronik serwisu jak usłyszał że to O1 to skonultował się na szybko z serwisantami i jest przekonany że to ta tajemnicza "blaszka" - widać słaba seria ich poszła

na razie mam auto z bagażnikiem dostępnym od środka i też jest słodko :diabelski_usmiech

[ Dodano: Wto 08 Sie, 06 12:55 ]
                                No to dla porządku tylko napiszę że faktycznie uszkodziła się jak to określono mała blaszka w prze klamce w bagażniku, wymienili ją w 10 minut i nawet nie robili wpisu w książce gwarancyjnej i nie otwierali zlecenia - czyli chyba pierdółka
                                Przepraszam ze odkopuje temat

Czy ktoś może powiedzieć jak własnoręcznie zdiagnozować czy to ta wspomniana magiczna blaszka? Mam podobny problem bagażnik nie chce się odryglować (hatchback OI) zamkiem z bagażnika mogę sterować centralnym zamkiem lecz sam zamek bagażnika pozostaje zamknięty.

Komentarz

Pracuję...