W tym roku przewiozłem na nich thule atlantis 600 + 2 rowery na thule 532 i imho warto.
Jednie co dokupiłem do nich uszczelkę na spodnią część by tak nie szumiały.
Jak za te pieniądze porządny zakup, ja jednak planuje przesiąść się na THULE WingBar 963 150 cm raz ze szersze (150 cm vs 120) i jednak podobno cichsze. Jednak dźwięk nie jest priorytetem bo przy ok 100-120 km/h naprawdę słychać jedynie delikatny szmerek naprawdę nie przeszkadza no chyba że ktoś niema klimy i jeździ z otwartymi oknami. Ja przesiadam się na thule jedynie dla tego że chcę więcej wrzucić na dach i szersza belka mi się przyda. Do 300 zł za komplet lepszych belek (markowych - bo menabo to marka) nie znajdziesz.
W tym roku przewiozłem na nich thule atlantis 600 + 2 rowery na thule 532 i imho warto. Jednie co dokupiłem do nich uszczelkę na spodnią część by tak nie szumiały.
Jak za te pieniądze porządny zakup, ja jednak planuje przesiąść się na THULE WingBar 963 150 cm raz ze szersze (150 cm vs 120) i jednak podobno cichsze. Jednak dźwięk nie jest priorytetem bo przy ok 100-120 km/h naprawdę słychać jedynie delikatny szmerek naprawdę nie przeszkadza no chyba że ktoś niema klimy i jeździ z otwartymi oknami. Ja przesiadam się na thule jedynie dla tego że chcę więcej wrzucić na dach i szersza belka mi się przyda. Do 300 zł za komplet lepszych belek (markowych - bo menabo to marka) nie znajdziesz.
gdzie/jaka ta uszczelke kupiles?
zakupione belki, duzo cichsze niz poprzednie, ale przy tych 110-130 faktycznie troche gwizdza, pewnie przez brak uszczelki
Iron79, jak włożyłeś te "listwy" gumowe? Po tych rowkach suwają się przecież mocowania te czarne.
Uszczelka jest tylko pomiędzy mocowaniami, trzeba ją dociąć odpowiednio by zostało kilka cm manewru dla prowadnicy, ewentualnie po zamontowaniu na dachu można podocinać gumę i uzupełnić braki
Komentarz