Czy jest u mnie abs!!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kugel12
    Classic
    • 2007
    • 31

Czy jest u mnie abs!!!

LEAFY widziany dzis o 7 30 na korfantego jadacy w kierunku Katowic

pozdro

[ Dodano: Pią 22 Wrz, 06 22:58 ]
    kolejny OCP-owicz ;D dzis widziany

prawdopodobnie NICO21 godz. ok. 17 , siemianowice - bańgów , pędząca w kierunku przełajki
  • gisama
    Ambiente
    • 2006
    • 118

Czy jest u mnie abs!!!

Witam, kupiłem SO z IV.2000r 1,9 TDI (110 km) wersja L&K. Niestety oprócz dowodu i karty pojazdu nic więcej nie dostałem (ponoć mam dostać). Interesuje mnie temat wyposażenia tej wersji, ovczywiście nie chodzi mi o to co widać gołym okiem, ale o te dodatki przeważnie na 3 litery np. abs, asr. Po kontrolkach niestety nie wiem co mam, ale zdążyłem sie zorientować (chyba), że werdke L&K sie od siebie różnią.
    Bardzo dzoękuję z góry tym co poświęcą mi chwilę czasu - jeste laikiem w skodach przedtem 4 ople i audica (benzyzny)
    Pzdr Mariusz

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

akurat to chyba najlatwiej sprawdzic przez test :roll:
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Kazdy L&K ma ABS, przeciez to jest full opcja. Nie wiem czy na naklejce pod dywanikiem w bagazniku, sa tylko kody wyposazenia, czy sa tez jakies wyrazy rozpoznawalne odrazu. Generalnie chyba, latwiej bedzie powiedziec czego to auto nie ma niz to co ma :wink:
        Spritmonitor.de

Komentarz

• Bonus
          Ambiente
          • 2005
          • 249

abs jak zachamujesz ostro powinno wibrować pod nogą tyl nie zrób testu na jakich dziurach
          mba (czy jakoś tak) wspomaganie nagłego hamowania przy powolnym naciśnięcu hamulca pedał powinien być bardzo mięki przy gwałtownym (nawet bardzo małym przyciśnięciu) pedał powinien stwardnieć pod nogą

Komentarz

Zamieszczone przez szkoda
            akurat to chyba najlatwiej sprawdzic przez test
            rozpędż, zatrzymaj się i będziesz widział, jak nie będzie dymu z opon znaczy ABS działa i JEST !!!
            Zamieszczone przez gisama
            asr
            nicisnij pedał gazu na maksa na szutrze jak nie będzie rwałao z pod kól znaczy masz ASR, a dodatkowo na desce rozdzielczej będzie palić się kontrolka od ASR -u i na konsloli obok wlewu paliwa jest napis ASR, albo sie włącza albo sie wyłącza.

Komentarz

• pershing1986
              Drive
              • 2006
              • 56

Ta wersja octavii na pewno ma abs teścik możesz zrobić przy małej prędkości na asfalcie lekko przykrytym piaskiem jak depniesz w hamulec i pedał zacznie wibrować to znaczy że masz
              była: octavia 1.6 AKL jest: A31.8t AGU

Komentarz

a czy ABS nie byl w seri we wszystkich octach? znaczy tych po liftingu?

Komentarz

• pershing1986
                  Drive
                  • 2006
                  • 56

Nie wiem jak z octaviami po lifcie ale w mojej przedliftingowej abs był za dopłatą :!:
                  była: octavia 1.6 AKL jest: A31.8t AGU

Komentarz

• daneczek76
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 3642
                    • Toyota

od 98r wszystkie Octavie od lx do góry miały ABS wcześniejsze wersje czyli rok 97 zależnie od wyposażenia czyli seryjne lx 97r golasy nie miały ABS
                    [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

Pracuję...