Zamieszczone przez maciej
luzik, jaki wybor co do amorow ?
ps
mam nadzieje niedlugo obtrąbić kolege :P
apa. Polało się z niej ostro i nagle, bo w pewnej chwili wspomaganie przestało działać a pierwsze objawy pojawiły się tak z 15 km wcześniej. Było to buczenie przy redukcji na 2-kę przed zakrętem. Na prostej było ok. Prawdopodobnie pompa chodziła jakiś czas na sucho, bo w zbiorniczku nie było nic i przy dolewaniu dużo poszło jeszcze w rurki. Kupiłem regenerowaną przekładnię i w poniedziałek będzie wymiana i ewentualnie regeneracja pompy. Gość od regeneracji stanowczo zalecił mi jednak wymianę płynu wspomagania jaki jest zalewany fabrycznie przez VW (zielony) na czerwony, którego używają podobno wszyscy inni producenci. Podobno zielony płyn powoduje korozję wewnątrz maglownicy i pompy i w efekcie przekładnia mówi szybko
apa. Z drugiej strony gdzieś indziej usłyszałem, że czerwony szybko nadgryza uszczelniacze, chociaż, to akurat oznaczałoby, że w większości aut (bo większość ponoć używa czerwonego) byłyby co kawałek awarie magli, a tak chyba nie jest. No i jestem w kropce. Nie wiem którą drogą iść. :roll: wie ktoś coś na ten temat?
i nie narzekam
Komentarz