Osłona silnika VS koty

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kisiel
    Classic
    • 2011
    • 4

Osłona silnika VS koty

Jeżeli nikt lub prawie nikt o nich nie słyszał, to dlaczego masz ambicje zostać królikiem doświadczalnym? :wink:
  • robertjaw
    Classic
    • 2010
    • 7

Osłona silnika VS koty

Witam serdecznie forumowiczów.
    Od pewnego czasu borykam się ze szkodami wyrządzanymi przez koty spacerujące w komorze silnika. Już 2 razy uszkodziły pazurami przewody podciśnieniowe od wysterowania turbinki (łączny koszt naprawy 500zł). Rozmawiałem z małżeństwem dokarmiającym koty na ten temat ale patrzyli na mnie jakby tyle co wylądowali na Ziemi.

Pomijając moje przejścia mam pytanko.
    Czy osłona silnika (od spodu) jest wystarczająco szczelna aby uniemożliwić wchodzenia kotom do komory silnika? Jeżeli ma ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie to będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam

Komentarz

• macluke
      Elegance
      • 2010
      • 875

Re: Osłona silnika VS koty

robertjaw,
      o zwierzakach zamieszkujących nasze auta poczytaj w tym wątku.

Generalnie kot jest giętki i wszędzie się zmieści, a już na pewno na tyle, żeby narobić szkód.
      Jakoś można jednak temu przeciwdziałać.

Komentarz

• Deo
        RS
        • 2009
        • 1729
        • Volkswagen
        • CRMB 2.0 TDI 150 KM

To nie koty tylko ku..y kuny sieją spustoszenie w komorze silnika. U mnie wyżarła fragment maty wygłuszającej na grodzi pomiędzy kabiną pasażerską a komorą silnika.
        Na chwilę obecną włożyłem dwa domestosy do toalet i czekam na rozwój wydarzeń.
        Docelowo zagości woreczek bawełniany z psią sierścią o w przyszłości pies i karabin snajperski ASG :twisted:
        Pozdrawiam,
        Grzesiek

Była: O2@MY07@BXE / O2FL@MY10@BXE
        Jest: O3@MY13@CHPA / B7@MY12@CFFB

Bartek "Dedon" 05.06.1988 - 07.08.2011[*]

Komentarz

• robertjaw
          Classic
          • 2010
          • 7

Zamieszczone przez Deo
          To nie koty tylko ku..y kuny sieją spustoszenie w komorze silnika. U mnie wyżarła fragment maty wygłuszającej na grodzi pomiędzy kabiną pasażerską a komorą silnika.
          Na chwilę obecną włożyłem dwa domestosy do toalet i czekam na rozwój wydarzeń.
          Docelowo zagości woreczek bawełniany z psią sierścią o w przyszłości pies i karabin snajperski ASG :twisted:
          U mnie to koty. Sierść w silniku i ciągle widzę jak wyskakują spod samochodu gdy się otwiera centralny.

Komentarz

• Skfarek
            RS
            • 2010
            • 4795
            • Octavia I (1U2)
            • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez Deo
            Docelowo zagości woreczek bawełniany z psią sierścią
            nic nie daje, u mnie się tym w ogóle nie przejęły, do piszczącego pudełka odstraszającego przyzwyczaiły się po ok. miesiącu (nie wiem może ogłuchły i już im nie przeszkadzało), do kostki kiblowej też, w miarę sprawdza się spray ze środkiem odstraszającym ale tak śmierdzi że i człowieka odstrasza :wink:

Zamieszczone przez Deo
            karabin snajperski ASG
            dobra rzecz, tylko jak trafisz w lakier na aucie z czegoś co ma 400-500 fps to będzie bolało :P
            Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
            6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
            Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• t271828
              Elegance
              • 2008
              • 928

Re: Osłona silnika VS koty

Zamieszczone przez robertjaw
              Już 2 razy uszkodziły pazurami przewody podciśnieniowe od wysterowania turbinki
              Oslona nie pomoze, jesli uszkadzaja zawsze te przewody to moze je czyms owinac - zabezpieczyc

Komentarz

• piociel
                Rider
                • 2010
                • 526
                • Volkswagen

Trutkę wyłożyć. Tylko teraz Ci nie wyskoczą jak otworzysz centralny i trzeba będzie samemu futra wyciągać :P
                Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
                Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.

Komentarz

Pracuję...