immobilajzer

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jax
    Classic
    • 2005
    • 7

immobilajzer

jest zloty srodek - zalozyc porzadna plyte z duraluminium - koszt ok 500zl, i mozna spokojnie smigac w dodatku bez obawy o zdrowie miski.
  • Adam32rst
    Classic
    • 2005
    • 32

immobilajzer

Witam.Dzisiaj zaciął mi sie na dobre immobilajzer.Miga na desce postać kluczyka z autkiem.Nie pomogło odłączenie akumulatorka.Zapasowy kluczyk tez nie reaguje.Czyżby wizyta w ASO?Jest na to jakaś sprawdzona porada?Podpowiedzcie koledzy coś w tym temacie
    octavka combi 1,9 tdi agr-ciekawa zabawka

Komentarz

• Krzych
      Rider
      • 2005
      • 671

Sam niestety nic nie zrobisz, ale nie koniecznie wizyta w ASO, pewnie w Twojej okolicy znajdzie się ktoś biegły w temacie immo z grupy VAG.
      DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
      www.chiptuning.katowice.pl
      DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA

Komentarz

• daneczek76
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 3642
        • Toyota

Umnie też nie za każdym razem odpalał od trzech do pteciu razy próbowałe
        pierwszym razem poprostu tak była brudna stacyjka że tylko czyszczenie pomogło psikłem doniej preparat do czyszczenia styków i pomogło, a drugi raz był u kolegi to wymienilismy taki śmieszny drucik(kabelek) idzie do imobilajzera i on się psuje ( Pan w servisie jak kupowałem ten drucik to stwierdził że się upalają ale to kometarz pana)
        [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Krzych
          Rider
          • 2005
          • 671

Zamieszczone przez daneczek76
          była brudna stacyjka że tylko czyszczenie pomogło psikłem doniej preparat do czyszczenia styków i pomogło
          a to dobre rozwiązanie w przypadku zablokowania immo :wink:

Nie opowiadajcie głupot, bo w ten sposób powstają tylko mity na temat usuwania usterek.
          Kilkakrotnie już powtarzałem, że taniej będzie podjechać na diagnoze niż wymieniać na pałe kolejne podzespoły co ktoś tam powiedział.

Komentarz

• daneczek76
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 3642
            • Toyota

Krzych, mój drogi kolego imobilajzer czyta z cewki w kluczyku i dobrze wiem ile syfu może byc w stacyjce i niestety pomogło to co napisałem wyżej , czytaj dobrz ja napisałem że miałem to nie za każdym razem bo nie zawsze kod z imo był zczytywany , a co do kabelka to niestety to jest częsta przpadłośc Octavi jeśli chodzi o imobilajzer.
            wejś do ręki kluczyk i zobacz ile syfu jest w jego rowku i to za każdym razem wkładasz do stacyjki.

Komentarz

• Krzych
              Rider
              • 2005
              • 671

Co na zabrudzenie rowka klucza do odczytu transpondera w kluczyku? Nie pisz bzdur.
              Może być cewka, licznik lub rozsypana zawartość pamięci licznika po "korekcji przebiegu"
              ale na odległość trudno leczyć.

Komentarz

• koleszek
                Drive
                • 2006
                • 99

Krzych, no sory ale z toba sie nie zgodze syf który wkładasz do stacyjki powoduje zły styk kluczyka z stacyjką która odzczytuje kluczyk także daneczek w pewnym sensie ma racje, ale bardziej stawiam na przewód który idzie od cewki stacyjki koszt jego ok 30 -40 złoty zreszta daneczek pisał o tym przewodzie. objaw jest taki że najpierw czasami nie czyta a potem całkiem padaka.

Komentarz

• Krzych
                  Rider
                  • 2005
                  • 671

Ale bzdury piszecie.
                  To jakim cudem można odpalić auto z oryginalnego klucza serwisowego skoro on jest plastikowy i nie przewodzi prądu.
                  Jeśli wiecie lepiej jak działa immo z transponderem, to już wtym temacie nie wypowiadam się.
                  KONIEC

Komentarz

• splawik
                    L&K
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 1292

Panowie. Imobilajzer w kluczyku to taka ceweczka zalana w szklanej rurce(przynajmniej tak było w kluczykach nie rozkladanych, w scyzoryku nie wiem jak jest bo nie dogrzebalem sie). Wystarczy ze ta ceweczka bedzie blisko przy stacyjce i auto odpala (wiem bo wyjmowałem i próbowalem bo tez mialem kiedys takie klopoty).Brud nie ma tu raczej nic do tego.
                    Kiedyś w serwisie cos tam kombinowali, ale w samym kluczyku, nie wiem dokladnie co ale mowili ze programowali na nowo i to pomagało raz na rok lub dwa, aż w końcu przestał mrygać ten kluczyk na desce.

Pozdrawiam
                    A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
                    AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
                    O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
                    -------------------------------------------------
                    Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG

Komentarz

• koleszek
                      Drive
                      • 2006
                      • 99

Dobra nieważne ale cewka w kluczyku jest i jakoś trzeba ją zczytać ale nieważne najczęszcza dolegliwość Octavii to przewód który idzie do stacyjki z wymiana jakiś niecałe 100 zł.

Komentarz

• daneczek76
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 3642
                        • Toyota

tak jak pisałem j/w w pierwszym poście stawiam na kabelek który idzie do stacyjki

[ Dodano: Wto 11 Lip, 06 14:57 ]
                        Krzych, zwracam honor co do tego czytania cewka jest jedna na stacyjce i odniej jest kabel który właśnie trzeba wymienić bo to najczęściej on sie pieprzy i kiedy w obrębie jego jest kluczyk z cewką auto odpali. Tamto z brudem to pojebało mi się z innym autem ops:

Komentarz

• Maicroft
                          Moderator
                          S_OCP MemberModeratorr
                          • 2004
                          • 25757
                          • Audi

Stare imo mialy taka petle idukcyjna w ringu kolo kluczyka i ceweczke w samym kluczyku. I wystarczylo to cos trzymac blisko stacyjki i mozna bylo nawet na krotko zapalic, bez dotykania fizycznego kluczykiem stacyjki
                          Spritmonitor.de

Komentarz

• Adam32rst
                            Classic
                            • 2005
                            • 32

czyli stawiacie koledzy na przewodzik od cewki?Na razie odblokował się immobilajzer ale jak siądzie to rozbieram obudowę kierownicy i sprawdzę.Jak coś to napiszę co i jak.Pozdrawiam oktavianów

Komentarz

• huwe
                              Elegance
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 976

Adam32rst, na spacerowej - przed LOK-iem w lewo jest koleś , który wcześniej robił w VW. jest dobry magik. Jakbyś miał nadal problem z odpaleniem autka, to wal na PW, znajdę namiary na pacjenta.
                              Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• Adam32rst
                                Classic
                                • 2005
                                • 32

Dzięki HUWEza info.Jak problem się nasili to dam znać.Fajnie że jest ktoś na forum ze Stalówki.Pozdrawiam

[ Dodano: Pon 14 Sie, 06 11:48 ]
                                Witam.No i po problemie.Sprawdzone w 100%.Przyczyną był noszony telefon komórkowy w torebce razem z kluczykiem przez moją żonkę .Po odłozeniu kluczyka w inne miejsce po ok.2godz.wszytko wracało do normy.Teraz działa cały czas bez zarzutu.

Komentarz

Pracuję...