[O2] Tumning O2rs

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krawaciarz1
    Classic
    • 2010
    • 34

[O2] Tumning O2rs

Czyli mając C7 mogę obejść się smakiem i wygląda na to że continental przestał już wspierać NAVI za 6 klocków - pięknie!
  • koddi
    Rider
    • 2008
    • 405
    • Octavia I combi (1U5)
    • ATD 1.9 TDI PD 101 KM

[O2] Tumning O2rs

Koledzy od jakiegoś czasu po wywaleniu DPF'a coraz częściej chodzi mi po głowie chęć "usportowienia" mojej RSki...

problem w tym że nie specjalnie wiem od czego powinienem zacząć oczywiście pomijając Virusa....

I tu z prośbą do doświadczonych kolegów się zwracam by podpowiedzieli udzielili dobrych rad-wskazówek...
    Była Octavia I 1.9 TDi 2004 kombi 137 Km 315 Nm
    Była Octavia II 2.0 Rs Tdi 2008 kombi 170/?? 350/??
    ...
    A jest Octavia II FL 1.6 TDI 4x4 2010r. "Stara miłość nie rdzewieje" ... i jak to mówią "śpiesz się powoli"

Komentarz

• piramida
      RS
      • 2009
      • 12222
      • Superb III (3V3)

Re: Tumning O2rs

Zamieszczone przez koddi
      Koledzy od jakiegoś czasu po wywaleniu DPF'a coraz częściej chodzi mi po głowie chęć "usportowienia" mojej RSki...

problem w tym że nie specjalnie wiem od czego powinienem zacząć oczywiście pomijając Virusa....

I tu z prośbą do doświadczonych kolegów się zwracam by podpowiedzieli udzielili dobrych rad-wskazówek...
      tak na szybko, wsadzasz większe turbo, wydech około 2.75 calach na dwóch przelotowych tłumikach, do tego pasuje dołożyć zegary monitorowania silnika i cieszysz się mocą około 240 koni i 440 niutonów, czas do setki to około 6.5 sek a na ćwiartkę około 15 sek
      zamkniesz sie w 10 tys złotych

więcej z tego silnika nie wyciągniesz chyba że pojdziesz na całość jak sesik :wink:
      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

Pracuję...