octavia 1,4 Tsi i przyczepa campingowa na wakcje, jaka?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • grabol79
    Classic
    • 2011
    • 25

1. ahmed799 - 2 osoby, 07-10.06
    2. arti1 - 2 osoby, 07-10.06
    3. RAFAL1983
    4. huberto44 OCP Bialystok 7.06.2012
    5. lilo- 4 osoby, dwóch dorosłych i dwoje dzieci 8.06.2012
    6. McGan - 2 osoby (może się zmienić) 7-10.06
    7. alfee - 2 osoby, 9-10.06
    8. Kiniu 7-10.06.2012r.
    9. delanopl 7-10.06.2012r - ostatecznie potwierdze w lutym jak grafik na studiach dostane
    10. no4 - 3 lub 4 osoby 7-10.06
    11. Enriquez - 1 osoba 8 - 10 czerwca
    12. tom007 - 2 osoby, 7-10.06
    13. Amadeusz2009 - 1 lub 2 osoby 7-10.06
    14. majkel123 - 2 osoby, 7-10.06
    15. qu_bek - 4 osoby + dziecko (dwie osoby do potwierdzenia przed złożeniem zaliczki) 8-10 czerwca
    16.Darekgda- 2 osoby 7-10.06
    17. bzyq_74 - 2 osoby + dziecko 7-10.06
    18. samin - 1 osoba 8-10.06
    19. krzynol - 2 osoby + 2 szkodników - 8-10.06
    20. Guguś Wielebny - 1 osoba przyjadę autobusem zapewne
    21. arturozory + 3osoby (7-10.06 )
    22. Andrev3 i Agnieszka 8-10.06
    23. mariu_sz - 2 osoby, 7-10.06
    24. kabanos+2 osoby
    25. Wasil - 2 osoby (jak nie będzie mi kolidowało z sesją na studiach) 7-10.XI
  • matompra
    Ambiente
    • 2010
    • 220

witam, zamierzam założyć hak do OIIFl 1,4Tsi i zakupić jakąś przyczepę camping dla 3 osób (2+1), zastanawiam się jaka masa powinna być alby nie przeciążyć zbytnio silnika. Wiem że dopuszczalna masa pisze w dowodzie, ale chciałbym usłyszeć opinię ludzi którzy już ten temat opanowali? jaką przyczepę kupić, jakie parametry powinna mieć i na co patrzeć by autko zbytnio się nie zmęczyło. Jedziemy do Chorwacji i szukam też jakiś fajnych campingów w środkowej lub południowej Dalmacji. Proszę o wszelkie informacje. Pozdr.
    Witam, jeżdżę skodą octavią 2 FL Mint 1.4 tsi Antracyt, pozdrawiam
    Była:
    Jest:
    1) Octavia 1,4 TSI

jak sobie kupię jeszcze więcej aut to będę miał jeszcze dłuższy podpis

Komentarz

• cartel1
      Ambiente
      • 2007
      • 249

Masa przyczepy musi być mniejsza od masy samochodu. Ten silnik da sobie rade bez problemu z przyczepką ważącą tonę. Mój ojciec kilka lat temu jak jeszcze miał Scenica 1.6 110KM to ciągał przyczepkę 1100kg na Chorwację bez większego problemu we 2 osoby plus żarcie na 3 tyg :P
      [center:a5df0a9dad]

[/center:a5df0a9dad]

Komentarz

• Walt
        L&K
        • 2011
        • 1065
        • Seat

Re: octavia 1,4 Tsi i przyczepa campingowa na wakcje, jaka?

Zamieszczone przez matompra
        szukam też jakiś fajnych campingów w środkowej lub południowej Dalmacji
        Ja mogę Ci polecić Jasenovo niedaleko Sibenika http://www.jasenovo.hr/en/ - dobre warunki dla przyczepy bo płasko, ale ciężko z miejscem - ja rezerwowałem już w styczniu,
        Albo Vala na Peljesaczu http://www.inet.hr/~vala/en_aboutus.htm - ładnie położony, fajna plaża, tylko pełno lasek topless :diabelski_usmiech , z miejscami trochę łatwiej ale lepiej też rezerwować. Podróż przez półwysep z przyczepą na pewno dla osób o mocnych nerwach ale warto
        SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

• cartel1
          Ambiente
          • 2007
          • 249

Re: octavia 1,4 Tsi i przyczepa campingowa na wakcje, jaka?

witam, zamierzam założyć hak do OIIFl 1,4Tsi i zakupić jakąś przyczepę camping dla 3 osób (2+1), zastanawiam się jaka masa powinna być alby nie przeciążyć zbytnio silnika. Wiem że dopuszczalna masa pisze w dowodzie, ale chciałbym usłyszeć opinię ludzi którzy już ten temat opanowali? jaką przyczepę kupić, jakie parametry powinna mieć i na co patrzeć by autko zbytnio się nie zmęczyło. Jedziemy do Chorwacji i szukam też jakiś fajnych campingów w środkowej lub południowej Dalmacji. Proszę o wszelkie informacje. Pozdr.
          Co do kampingów, to poszukaj na forach internetowych o Chorwacji. A teraz sprawa przyczepki... wszystko zależy od tego, co oczekujesz. Najważniejsze aby przyczepka była nie bita :!: Bite przyczepki często przeciekają. Przyczepka musi być zadbana. Musi chodzić ogrzewanie, lodówka, woda. Dobrze gdy przyczepka ma na dyszlu stabilizator. Szukaj przyczepki do 4,5m, typu Hobby 450, Home Car 390 itd. Są różne układy wnętrza. Wybór jest ogromny. Polecam przyczepki holenderskie i belgijskie. Moi starsi obecnie mają Bayerlanda i sobie chwalą. Dobrze by było aby przyczepka miała przedsionek lub co najmniej rozkładaną markizę.

Komentarz

• krzysiek83wpr
            Rider
            • 2010
            • 362

1.4 da se rade, jak kolega napisał 1000-1200 spokojnie, dobry moment i elastyczność jak znalazł do ciągnięcia przyczepy, tylko pamiętaj że jak jedziesz z przyczepą to masz na pleckach te pare kilo więcej i raczej zmieniaj biegi minimum przy 3 tys,
            Pozdrówki

PS daj cynk jak ci poszła jazda

Komentarz

• matompra
              Ambiente
              • 2010
              • 220

Dzięki panowie za informacje, pocieszyliście mnie że jeśli nie mam diesla to ten silnik da tez radę, a wiec szukam czegoś fajnego. Aha, a jak z hakiem, musi być to jakiś super zestaw czy tradycyjny wystarczy?
              Witam, jeżdżę skodą octavią 2 FL Mint 1.4 tsi Antracyt, pozdrawiam
              Była:
              Jest:
              1) Octavia 1,4 TSI

jak sobie kupię jeszcze więcej aut to będę miał jeszcze dłuższy podpis

Komentarz

• dwaoka
                Elegance
                • 2010
                • 927

żeby tylko tak się nie skończyło:

:lol:
                bkc+dsg

Komentarz

• bohen
                  L&K
                  • 2009
                  • 1260
                  • Audi
                  • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

Dzięki panowie za informacje, pocieszyliście mnie że jeśli nie mam diesla to ten silnik da tez radę, a wiec szukam czegoś fajnego
                  Nie masz się o co martwić, ja ciągnąłem przyczepę o masie ok. 1000 kg Fabią I 1.4 16V 75KM i też dała radę (ledwo) - spalanie na trasie ok. 9l (normalnie 6l).

Komentarz

• cartel1
                    Ambiente
                    • 2007
                    • 249

Dzięki panowie za informacje, pocieszyliście mnie że jeśli nie mam diesla to ten silnik da tez radę, a wiec szukam czegoś fajnego. Aha, a jak z hakiem, musi być to jakiś super zestaw czy tradycyjny wystarczy?
                    Zwykły wystarczy, ale lepiej dopłacić i kupić odpinany, nie musi to być np.Brink za 2 koła.

Komentarz

• piramida
                      RS
                      • 2009
                      • 12222
                      • Superb III (3V3)

a nie jest tak ze przyczema ma ważyć do 750kg lub tyle ile masz w dowodzie ale musisz mieć prawko na przyczepę?
                      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• cartel1
                        Ambiente
                        • 2007
                        • 249

Z tym 750kg jest tak jak napisałeś, ale gdy przyczepka jest bez hamulców Prawko trza mieć gdy zestaw przekracza 3,5 tony i/lub ma 2 osie.

Komentarz

Pracuję...