Dzis rano odczulem skutki nieublaganego tarcia... a raczej praktyczny jego brak :| Padlo mi sprzeglo (a raczej dogorywa). Dlatego mam pytanie: Gdzie mozna DOBRZE i tanio wymienic ow element w Wawie lub okolicach :?: Poleccie jakis warszt :diabelski_usmiech
pzdr :!:
Żaden wiatr nie jest dobry dla okrętu, który nie zna portu swego przeznaczenia.
Dzis rano odczulem skutki nieublaganego tarcia... a raczej praktyczny jego brak :| Padlo mi sprzeglo (a raczej dogorywa). Dlatego mam pytanie: Gdzie mozna DOBRZE i tanio wymienic ow element w Wawie lub okolicach :?: Poleccie jakis warszt :diabelski_usmiech
the_maniek, generalnie jak Cię stać nanowe sprzęgło (a musi :szeroki_usmiech ), to na pewno i na łożysko, to najtańszy element. A gdyby co to z jego wymianą jest dokładnie tyle roboty co z całym sprzęgłem.
Pytanie tylko, czy rzeczywiście potrzebujesz komplet, czyli tarczę i docisk. Tarczę na pewno tak ale docisk może być OK. Niestety dowiesz się dopiero jak rozbierzesz :szeroki_usmiech.
Więc albo kupuj dopiero po rozbiórce, albo się umów, że jakby co to będziesz mógł docisk oddać z powrotem.
generalnie jak Cię stać nanowe sprzęgło (a musi :szeroki_usmiech ), to na pewno i na łożysko, to najtańszy element
No wlasnie... musi niestety (swoja droga po przebiegu 135kk to troche nie za wczesnie padlo :?: ) A z lozyskiem to raczej nie ma problemu... to tylko drobne w porownaniu z reszta :P
Zamieszczone przez RomanS
Pytanie tylko, czy rzeczywiście potrzebujesz komplet, czyli tarczę i docisk. Tarczę na pewno tak ale docisk może być OK. Niestety dowiesz się dopiero jak rozbierzesz :szeroki_usmiech .
Więc albo kupuj dopiero po rozbiórce, albo się umów, że jakby co to będziesz mógł docisk oddać z powrotem.
I w tym caly problem... na moj gust to sie sprzeglo slizga (w czesniej troche sie przypalilo :evil Ale jak juz robie to wymienie i docisk (mialem przyciemniac szybki ale najwyzej sie wstrzymam :P ).
Dzienx i pzdr :!:
Żaden wiatr nie jest dobry dla okrętu, który nie zna portu swego przeznaczenia.
Komentarz