Przekaźnik styku roboczego 429 w O1 BFQ do czego służy?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Artur79
    Classic
    • 2010
    • 21

Zamieszczone przez shado
    dla mnie cały ten protest to debilizm, bo:
    1. komu zrobili krzywdę tym protestem? (bo na pewno nie rządowi i koncernom paliwowym)
    2. jak każdy na stacji kupował dodatkowo kawkę i hot dogi to tylko im obroty wzrosły
    3. postulaty, że paliwo powinno być po 4PLN jest są jak najbardziej słuszne tylko kto by je miał zrealizować? Żadna partia nie jest w stanie tego zrobić choćby obiecywała gruszki na wierzbie (ani pis ani palikoty i inne cuda). I konkretnie to jak powinny być zrealizowane?
    a. akcyza jest na poziomie minimalnym z możliwych (wymuszone przez UE) - nie do ruszenia
    b. VAT nie do ruszenia, bo paliwo musi mieć stawkę podstawową - nie do ruszenia
    c. marża koncernów?
    d. jakieś inne możliwości?

Wyrównać zarobki z UE

Już niedługo, dzięki polskim władzom, które wprowadziły nas do Unii Europejskiej, a same też dolewają oliwy do ognia (bo przecież VAT mógłby być 15-procentowy, a opłata paliwowa nie istnieć), znowu aktualny będzie dowcip, że dresiarze na szybie zamiast naklejek Pioneer umieszczają napis „tankuję do pełna”, a na stacjach benzynowych pojawiają się promocje typu „do każdych 10 tankowań tuningowany Golf III gratis”.
    Honda Civic VIII gen, 1.8 iVtec
  • paulob1
    Rider
    • 2008
    • 470
    • Octavia I (1U2)
    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Witam wszystkich.
    Mam pytanko, na którego odpowiedź nie znalazłem wyniku w szukajce...
    Co załącza przekaźnik nr 429 w O1 BFQ?
    Pytam, ponieważ chciałbym podpiąć światła ledowe do jazdy dziennej i najbliżej ma mdo tego przekaźnika.
    Na pinie 30-tym pojawia się _12V po przekręceniu kluczyka w stacyjce do pozycji zapalonych kontrolek na desce.
    Napięcie to znika około 30 sekund po wyłączeniu silnika.
    Jakie moduły załącza ten element?
    Dzięki z góry za wszelkie odp.

Komentarz

Pracuję...