Zmiana softu sterujacego silnikiem...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Krzysztof Herod
    Classic
    S_OCP Member
    • 2007
    • 17

Zamieszczone przez djczas
    ja jestem nie pijący
    CO :?: :!:
    Krzychu
  • LiStHoR
    Drive
    • 2006
    • 63

Witam wszystkich,

Nie wiem czy jest to temat swiezy czy moze odgrzewany. Ogolnie mowiac, mam Octe II z 2005 r., 1,6 FSI. Wczoraj dostalem telefon z ASO (gdzie ostatnio regulowalem ciegna dzwigni skrzyni biegow - Plichta w Gdyni, a nie z salonu w ktorym kupowalem samochod), ze producent zaleca wymiane oprogramowania sterujacego silnikiem. Na moje pytanie o co dokladniej chodzi, jaki jest problem w obecnym sofcie, facet odpowiedzial, ze nowy jest lepszy itp... Czy ktos moze wie o co dokladniej chodzi? Drugie pytanie to takie co mi grozi w przypadku jak cos im wyjdzie nie tak jak trzeba? Jakas nieprawidlowa praca silnika czy np. glupiejacy sterownik komfortu? W kazdym razie umowilem sie z nimi na za tydzien... Moze przybedzie mi pare konikow? ;-)
    Z gory dzieki za wszelkie sugestie. Pozdrowka.
    LiStHoR

Komentarz

• Castaway
      Ambiente
      • 2005
      • 125

Na to, że Ci przybędzie pare koników to bym nie liczył :-( raczej bym liczył na to, że dzięki temu może pojeździsz bez problemu...pewnie wykryli jakiegoś bug-a w kalibracji i wolą przeprogramować(co kosztuje orzecha laskowego) niż później wymieniać coś co może kosztować dużo, dużo więcej - zdarza się :-)
      POzdro - Pit

Komentarz

• LiStHoR
        Drive
        • 2006
        • 63

Z tymi konikami to tylko tak dla zartu... 8) Jak na razie, odpukac nie mam zadnych problemow z samochodem/silnikiem wiec po prostu chce wiedziec o co chodzi. Jezeli tutaj sie nie dowiem to sprobuje ich jakos przycisnac w serwisie. Dzieki.
        Pozdrowienia
        LiStHoR

Komentarz

Pracuję...