Zamieszczone przez djczas
Zmiana softu sterujacego silnikiem...
Zwiń
X
-
Zmiana softu sterujacego silnikiem...
Witam wszystkich,
Nie wiem czy jest to temat swiezy czy moze odgrzewany. Ogolnie mowiac, mam Octe II z 2005 r., 1,6 FSI. Wczoraj dostalem telefon z ASO (gdzie ostatnio regulowalem ciegna dzwigni skrzyni biegow - Plichta w Gdyni, a nie z salonu w ktorym kupowalem samochod), ze producent zaleca wymiane oprogramowania sterujacego silnikiem. Na moje pytanie o co dokladniej chodzi, jaki jest problem w obecnym sofcie, facet odpowiedzial, ze nowy jest lepszy itp... Czy ktos moze wie o co dokladniej chodzi? Drugie pytanie to takie co mi grozi w przypadku jak cos im wyjdzie nie tak jak trzeba? Jakas nieprawidlowa praca silnika czy np. glupiejacy sterownik komfortu? W kazdym razie umowilem sie z nimi na za tydzien... Moze przybedzie mi pare konikow? ;-)
Z gory dzieki za wszelkie sugestie. Pozdrowka.LiStHoR
-
-
Na to, że Ci przybędzie pare koników to bym nie liczył :-( raczej bym liczył na to, że dzięki temu może pojeździsz bez problemu...pewnie wykryli jakiegoś bug-a w kalibracji i wolą przeprogramować(co kosztuje orzecha laskowego) niż później wymieniać coś co może kosztować dużo, dużo więcej - zdarza się :-)
Komentarz
-
Komentarz