Zamieszczone przez ruwado
Przedłużenie gwarancji w Seacie także dla Skody
Zwiń
X
-
Przedłużenie gwarancji w Seacie także dla Skody
Co sadzicie o tym?
Tutaj artykuł odnośnie tej gwarancji:
-
-
Jak dla mnie bomba. Aktualnie czekam na swoją O2FL i myślałem nad przedłużeniem gwarancji o 2 lata, ale widzę że to może być lepsze wyjścieJest:
Chrysler 300m 3.5l 268KM LPG-Prins
Skoda Octavia 1.2 TSI Ambiente kombi (odbiór 26 tydzien...)
Były:
VW Scirocco 1.6l 84r.
Ford Mondeo 1.6l 94r.
Ford Scorpio 2.9l COSWORTH 96r.
Mini Cooper S 1.6l 170KM 2006r.
Kawasaki Z-750 (moto)
Komentarz
-
-
kocinski, tylko Skoda LT jest dla nowych, co najwyżej kilkumiesięcznych aut.
Tutaj masz tanie ubezpieczenie do 7 roku eksploatacji... Jak mi się skończy 4-letnia gwarancja to nad tym pomyślę
W sumie to ciekawe rozwiązanie - do tej pory kupowało się AC, które nie obejmowało kosztów napraw, a te potrafią nieraz przewyższyć koszty nawet sporego "dzwona".... Może niedługo ubezpieczyciele zaczną oferować takie ubezpieczenie w standardowych pakietach?
[ Dodano: Pią 01 Lip, 11 08:47 ]
Zamieszczone przez szmiciu84Jak dla mnie bomba. Aktualnie czekam na swoją O2FL i myślałem nad przedłużeniem gwarancji o 2 lata, ale widzę że to może być lepsze wyjście
Ale po tych 4 latach to i tak ciekawe rozwiązanie...
Komentarz
-
-
panowie, jak dla mnie ten program to lipa. Mam 1.4 TSI. Łańcuch rozrządu jest na gwarancji ale co z tego. Jak mi się coś sypnie to napinacze albo nastawniki, które nie są na gwarancji. To co oferują odnosnie głowicy to jakaś lipa. Jak mi głowica pęknie to juz ubezpieczenie nie obejmuje. To ja się pytam po co ubezpieczać silnik? Jedynie ze względu na turbinę. Jedynie tutaj widzę sens.
Poczytajcie dokładnie co obejmuje to ubezpieczenie.
Podobnie sprawa się ma z przedłużeniem gwarancji w skodzie.
Zależało mi wykupić ubezpieczenie pod katem elementów związanych z rozrządem - nie tylko łańcuch - i okazuje się że musiałbym wykupić pełny pakiet a przy niespełna 1,5 rocznym aucie to koszt 4 tyś. - bez sensu.
pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zbigniew147Podobnie sprawa się ma z przedłużeniem gwarancji w skodzie.
Zależało mi wykupić ubezpieczenie pod katem elementów związanych z rozrządem - nie tylko łańcuch - i okazuje się że musiałbym wykupić pełny pakiet a przy niespełna 1,5 rocznym aucie to koszt 4 tyś. - bez sensu.
pozdrawiam
To, co opisujesz to dodatkowe ubezpieczenie, które wciskają dealerzy.
Rozróżniajcie te dwa pojęcia: gwarancja i ubezpieczenie. Gwarancja dodatkowa w Skodzie jest nawet w cenniku - i tylko to jest gwarancją.
Komentarz
-
-
Tichy
Ok masz racje, mój wywód dotyczył ubezpieczenia - SKODA LIFE TIME.
Nie miałem w ręku warunków dla przedłużenia gwarancji - SKODA LIFE PLUS. Jednka z tego co jest napisane na stronie internetowej program SKODA LIFE PLUS jest oferowany PRZY ZAKUPIE AUTA. Ja niestety tego nie zrobiłem i jeszcze przez 2 miesiące mogę się zdecydować na ubezpieczenie. A o ubezpieczeniu już się wcześniej wypowiedziałęm.
Komentarz
-
-
zbigniew147, niestety tak właśnie jest - trzeba się na nią zdecydować do momentu odbioru auta włącznie. A o tej dodatkowej gwarancji mam podobne zdanie, choć jak mówię, dla sprzedawców ubezpieczenie wiąże się z dodatkową kasą i to je będą wciskali a o gwarancji cicho sza (jeden wręcz udawał, że nie wie o czym mówię)...
Komentarz
-
Komentarz