Ja sie trzymam trendow jak lilo
Zderzak do malowania
Zwiń
X
-
Zderzak do malowania
Witam. Ile moze kosztowac pomalowanie tej rysy? Wyjezdzam z podjazdu i nie zauwazylem ze samochod nadjezdzal i przyrabalem w niego. Ile moge dostac odszkodowania z allianz przy skladkach 420zl?
-
-
Z tego, co napisałeś, do kolizji doszło z Twojej winy. A więc warunek - czy masz AC. Jeżeli tak - rzeczoznawca ubezpieczyciela ocenia wartość szkody, a potem (w zależności od ewentualnego zastrzeżenia w umowie ubezpieczenia) albo będziesz miał wybór, czy chcesz kasę, czy też bezgotówkowo ma być załatwiona naprawa. Ale - sądząc z wysokości składki - masz tylko OC. A więc - jeżeli kolizja z Twojej winy - za naprawę płacisz z własnej kieszeni. Jeżeli z winy kierowcy drugiego auta - naprawa idzie z jego ubezpieczenia OC, a Ty decydujesz o sposobie rozliczenia naprawy po decyzji rzeczoznawcy. Jak chcesz mieć zrobioną naprawę dobrze - bierz bezgotówkowo. Jeżeli naprawa ma być zrobiona w miarę dobrze, a chcesz przyciąć kasę - bierz gotówkowo i potem pewnie będziesz musiał trochę powalczyć z ubezpieczalnią. :-)Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
Komentarz