kradzieże kół - znowu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Michal2
    Ambiente
    • 2010
    • 131
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CDAA 1.8 TSI 160 KM

kradzieże kół - znowu

-15 :P krzynol, sebastian7905, lilo, pozamykajcie lodówki :lol:
  • ruwado
    RS
    • 2009
    • 14888
    • Octavia IV (NX3)

kradzieże kół - znowu

Czyżby znowu miniona epoka powracała (śruby na koła, aku na noc do domu, piórka wycieraczek do teczki)?

Chyba, że miał wypasione alumki

:zastrzelic
    pozdrawiam - Darek

Komentarz

• Eidos71
      RS
      • 2011
      • 2050
      • Octavia II (1Z3)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

W myśl powiedzenia "strzeżonego Pan Bóg strzeże" - od razu po odebraniu autka z salonu zapodałem śruby zabezpieczające :-) Jak ktoś będzie chciał buchnąć koła - uprze się i buchnie, ale po co mam mu to ułatwiać...? :diabelski_usmiech
      Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
      MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• chopin
        Ambiente
        • 2009
        • 212

Cholera. Faktycznie potwierdzam. Bardzo się zdziwiłem jak zobaczyłem golfika po kolizji zostawionego na Krańcowej. Jednego dnia zabrali koła po prawej stronie, drugiego pozostałe. Normalne sterane stalówki. Gównozjadztwo rulez!

Komentarz

• tomekjmopl
          L&K
          S_OCP Member
          • 2006
          • 1187
          • Opel
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Eidos71
          W myśl powiedzenia "strzeżonego Pan Bóg strzeże" - od razu po odebraniu autka z salonu zapodałem śruby zabezpieczające :-) Jak ktoś będzie chciał buchnąć koła - uprze się i buchnie, ale po co mam mu to ułatwiać...? :diabelski_usmiech
          Co racja to racja - niestety przy okazji poniekąd utrudniłeś życie sobie - każdy kto miał ukręconą nasadkę na śrubę zabezpieczającą to potwierdzi ... Mnie się już zdarzyło pomykać z lewej strony auta na 15-tkach 195 zimówkach, a z prawej na letnich 17-tkach 225 - jeździło się z deczka dziwnie :szeroki_usmiech Jak sam przerzucasz koła na zimę i odwrotnie, z tymi śrubami można szału dostać - coś za coś niestety - może i większy spokój, ale też dodatkowa robota ...

Komentarz

• vaz
            Elegance
            • 2010
            • 799
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Również miałem uszkodzony klucz na śruby zabezpieczające i problemy związane z odkręceniem koła. Było to spowodowane tym , że w serwisach również wulkanizacynych śruby zabezpieczające odkręcali i zakręcali kluczem pneumatycznym a tego robić nie wolno. Jest również stosowna informacja odnośnie w/w w instrukcji do takich śrub. Ale jak się gumiarzowi nie chce to po tym są takie efekty.
            Antyfotoradar Valentine1
            Harry II Classic+Sirio ML145

Komentarz

• Eidos71
              RS
              • 2011
              • 2050
              • Octavia II (1Z3)
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez vaz
              Również miałem uszkodzony klucz na śruby zabezpieczające i problemy związane z odkręceniem koła. Było to spowodowane tym , że w serwisach również wulkanizacynych śruby zabezpieczające odkręcali i zakręcali kluczem pneumatycznym a tego robić nie wolno. Jest również stosowna informacja odnośnie w/w w instrukcji do takich śrub. Ale jak się gumiarzowi nie chce to po tym są takie efekty.
              Dlatego trzeba samemu pilnować - przy zmianie kół/opon na inno-sezonowe samemu trzeba odkręcić śruby zabezpieczające i dopiero potem dopuszczać "kowala" z pneumatykiem :lol:
              Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
              MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• Biszczu
                RS
                • 2011
                • 5567

skąd ja to znam....
                "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• vaz
                  Elegance
                  • 2010
                  • 799
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Klucz miałem uszkodzony w poprzednim aucie. Teraz już sam wymieniam komplet kół letni na zimowy, dokręcam kluczem dynamometrycznym 120Nm. Natomiast na przegląd okresowy profilaktycznie jednak wykręcę śruby zabezpieczające i założę zwykłe :szeroki_usmiech
                  Antyfotoradar Valentine1
                  Harry II Classic+Sirio ML145

Komentarz

• Tony065
                    RS
                    • 2009
                    • 2487
                    • Octavia I (1U2)
                    • ARX 1.8 20VT 150 KM

hahaha... "kowal" z pneumatykiem... święte słowa, normalnie padłem ze śmiechu. ale wracając do tematu, to pod moją byłą firmą pracownik zostawił na nocną zmianę na parkingu wypaśne subaru. rano musiał jechać do domu 40km po 2-gi kpl kół, bo auto stało na cegłach. fakt, że felunek miał dojeb...ny i gumy z górnej półki. nagorsze/naśmieszniejsze jest to, że do stróżówki z 2-ma uzbrojonymi ochroniarzami było max. 50-60m. ale auta stoją poza terenem firmy i ekipa ma to gdzieś...
                    Black Pearl, Elegance & RS LOOK
                    @ by Tune-up Gdańsk
                    TDI VP++ i jeszcze rośnie
                    Antek

Komentarz

• ruwado
                      RS
                      • 2009
                      • 14888
                      • Octavia IV (NX3)

Jak widać już nie tylko koła są modne. Jasna cholera.... powrót do przeszłości

pozdrawiam - Darek

Komentarz

• parasite
                        L&K
                        • 2011
                        • 1368

Zamieszczone przez ruwado
                        Jak widać już nie tylko koła są modne. Jasna cholera.... powrót do przeszłości

http://moto.wp.pl/kat,89554,title,Zl...wiadomosc.html
                        Ale Skody nie ruszają
                        AGR 112KM, 232Nm
                        Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• Robert_P
                          Ambiente
                          • 2010
                          • 209

Re: kradzieże kół - znowu

:zastrzelic
                          Mnie podpier.... dwa kołpaki( po 1 sztuce) śmiesznej wartości a co tu dopiero mówić o alufelgach.
                          Smerf Miętus

Komentarz

• Skfarek
                            RS
                            • 2010
                            • 4795
                            • Octavia I (1U2)
                            • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Czyżby znowu miniona epoka powracała (śruby na koła, aku na noc do domu, piórka wycieraczek do teczki)?

osz :shock: wczoraj byłem na moim byłem osiedlu (czytaj Widok lub inaczej Bronowice
                            ) i oczom moim ukazał się właśnie ten widok (czyt. focus na kostce) ze zdjęcia z onetu :shock:
                            Czyli tzw. come back bo kilka ładnych lat temu właśnie na tym osiedlu kilka aut spucowali z kół, w tym jednego delikwenta z klatki obok mojej :roll:
                            Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                            6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                            Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• macluke
                              Elegance
                              • 2010
                              • 875

Zamieszczone przez Skfarek
                              Czyli tzw. come back bo kilka ładnych lat temu właśnie na tym osiedlu kilka aut spucowali z kół, w tym jednego delikwenta z klatki obok mojej :roll:
                              jeżeli rzeczywiście wraca stare to za chwilę zaczną znowu kraść radia. Parę lat temu co rano widać było drobne kawałki szkła, potem ten proceder zdecydowanie się osłabił.
                              Ech, czy w tym kraju będzie kiedyś normalnie?

Komentarz

Pracuję...