Z silnika nie wyciągniesz dużo z tego co było u mnie ok. 90 koni nakłady były ogromne lepiej było sobie kupić 1.6mpi 101 i lepiej bym wyszedł na tym u siebie mam wydech cały przelotowy zrobiony zimny dolot sportowy wałek robioną głowice i kilka innych rzeczy tak jak mówiłem kup auto z innym silnikiem
Z radiem cos nie tak!
Zwiń
X
-
Z radiem cos nie tak!
Mam pewien probelm. Jak kupielm oktawke z drugiej reki to bylo fabryczne radio tzn radi blaupunkta ale cd w nim nie chodizlo, i radio kiespko sciagalo, Zauwazylem ze uszczelka pod antena z tylu jest lekko popekana- chyba starosc, Po jakims czasie pomyslalem ze to wina radia i kupilem inne radio skodowskie na cd symfony czy jakos tak. Ale jakos dziwieku tzn odbiro poprawila sie tylko nie znacznie., Co moze byc przyczyna? Czy cos jest nie tak z antena? Moze ja wymienic? Ale jak to zrobic? duzo roboty przy tym jest? Czy ta antena ma jaksi wzmacniacz? gdzie on jest/ A moze kabel nowy od anteny poprowadzic ale jak? Pomozcie cos wykabinowac by bylo lepiej!W miescie jest ok a za miastem prawie kicha!
-
-
bezduszny
Po wymianie anteny oryginalnej na 3 zakesową SIRIO (CB/GSM/FM) o wyglądzie oryginalnej miałem ten sam problem ze znacznym spadkiem odbioru radia FM.
Zrobiłem inwestycje i kupiłem wzmacniacz antenowy za 20 pln i zamontowałem go za radiem. Problem sie rozwiązał...
Komentarz
-
lisiaczek, oryginalna antena z reguły ma wzmacniacz wbudowany (piszę z reguły, bo nie znam rocznika i wersji wyposażenia a mogły istnieć też bez wzmacniacza), a może Twoja nie jest ori ?
Tak naprawdę nie ma innej rady jak sprawdzić po kolei sprawność poszczególnych elementów, czyli anteny i połączeń (przy założeniu, że radio jest OK)Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI
Komentarz
-
-
Nexus6, :szeroki_usmiech , a nie mógłby tego lisiaczek dokonać po demontażu tylnych plastików i lekkim odciągnięciu podsufitki ?
Udało mi się tak w Passacie kombi, ręce co prawda poobcierane do łokci, trzeba bardzo uważać aby nie przegiąć (przełamać) podsufitki. W Octavii nie miałem "przyjemności" :szeroki_usmiech , ale może też by się udało ?Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI
Komentarz
-
-
Nexus6, ten uśmiech na końcu Twojej ostatniej wypowiedzi nie wygląda jednak zbyt zachęcająco dla kol. lisiaczka :szeroki_usmiech
Ale spróbować może, od czegoś i taktrzeba rozpocząć demontaż podsufitki :szeroki_usmiech . A może plastiki tylne + boczno-tylne i wtedy odchylanie ?
IMO są duże szanse.Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI
Komentarz
-
-
bezduszny
Zamieszczone przez lisiaczekkurde a moze dokupic wzmacniacz i sprawdzic czy pomoze?
Komentarz
-
Na 100 % potrzebny separator. Kiedy mialem radio Kenwooda wszystko bylo OK zadnych zaklocen, jednak kiedy zmienilem na Alpine nawet w miescie stacje zaczely mi uciekac. Gosc podczas montazu radia /podtrzymanie pamieci/ zdziwil sie ze niechce separatora i to byl blad. Po miesiacu kupilem separator i problem znikl.byla: Octavia
jest: Inny
Komentarz
-
-
A ja mam separator czyli wzmacniacz i jest kiepsko. Tzn w porównaniu z orginalnym radiem łapanie stacji to porazka. Może separator do du... i kupić nowy? Radio clarion.
Autorushttp://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
Budowa mojego domku MURATORZE
----------------------------------------------------
Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm
Komentarz
-
-
Witam.
Separator czy wzmacniacz nic nie pomogą u mnie to radio odbierało super bez tych gadżetów, to coś nie tak z anteną ale na samym pczątku sprawdził bym wtyczkę anteny czy tam jest wszystko ok. mógł złamać się przewód lub pęknąć lut, przed demontażem podsufitki sprawdź przewód jak masz miernik to dobrze by było go "przedzwonić" sprawdzić przejście w przewodziw.
Pzdr.maciek1024
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez autorusA ja mam separator czyli wzmacniacz
[ Dodano: Pon 17 Lip, 06 12:46 ]
Zamieszczone przez djczasRomanS, to musi sprawdzić czy nie przegniła mu antenaPzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI
Komentarz
-
-
Więc gostek który mi montował powiedział ze wkłada mi wzmacniacz. Czy wygladem wzmacniacz sie rózni od separatora? Bo może on sam nie wie co sprzedaje. Wydaje mi się że był podobny do separatora jak na allegro. Skoda 2004r.
Autorus :|http://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
Komentarz
-
-
wiem ale w końcu nie wiem co mi zamontowano bo gostek mówił ze wzmak a wyglada jak separator. Moge oczywiście zakupić na allegro nowy bo może faktycznie walnięty a niedługo mam przegląd to mi zaprzyjaźniony elektryk w aso to podłaczy.
.
A przy okazji kiedyś był wątek że drzwi sie odblokowują z opóźnienie, w aso gostek mi rozłaczył dwa przewody zwiazane z zmianą podświetlenia i zmianą głośności przy zmianie predkości i od tamtej pory mam spoko.
Autorushttp://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
Komentarz
-
-
autorus, separator to nie wzmacniacz! IMO rację ma RomanS - wszystko zależy od tego, co masz ori. Mnie kiedyś, zamiast separatora, wciśnięto wzmacniacz, i na zestawie: antena ori+radio "non-skoda" odbiór miałem gorszy, niż bez tego ustroistwa. Teraz, po założeniu separatora, wszystko jest OK
Komentarz
-
Komentarz