Przedni amortyzator

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • czes
    Classic
    • 2010
    • 14

Przedni amortyzator

chłopaki wybaczcie, że dopiero teraz odpisuję, ale siedzę w delegacji w Łowiczu i dziś dopiero udało mi się złapać kontakt ze światem

Wszystkim zainteresowanym wysłałem odpowiedz na PW.
  • cezary 70
    Elegance
    • 2009
    • 940

Przedni amortyzator

Witam panowie chciałem zdemontować przedni amortyzator w swojej OT 1 i nie wiem jak to zrobić przeszukałem na forum i nic nie znalazłem . Proszę o pomoc . Pozdrawiam
    cezary

Komentarz

• kabanos
      RS
      • 2011
      • 4544
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Bez odpowiednich narzędzi lepiej się za to samemu nie brac.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• tryton
        Elegance
        • 2008
        • 935

tu masz opis

Komentarz

• owen
          Rider
          • 2010
          • 482

panowie jeśli dobrze dobrze zrozumiałem to chłopak się pyta jak wyjąć amortyzator nie jak go rozebrać na części pierwsze
          MOCY PRZYBYWAJ

Komentarz

• tryton
            Elegance
            • 2008
            • 935

Zamieszczone przez owen
            panowie jeśli dobrze dobrze zrozumiałem to chłopak się pyta jak wyjąć amortyzator nie jak go rozebrać na części pierwsze
            Zgodzę się że w paru punktach autora trochę poniosło ale ogólnie opis zgodny z prawdą . Jak znasz inny sposób wyciągnięcia przedniego amortyzatora z auta to podziel się z nami tą wiedzą . Zgodzę się nawet z autorem że potrzeba do tego 2 ludzi co prawda nie do wyjęcia amortyzatora ale towarzysko do picia piwka przy robocie

Komentarz

• cezary 70
              Elegance
              • 2009
              • 940

przedni amortyzator

Witam panowie opis jest ok ale brak zdjęć czy ktoś posiada w swoim zbiórze takie zdjęcia pytam dlatego bo odgóry nie che wyjść amorek czy tylko odkręcamy jedną górną śrubę czy dwie bo jak tylko jedną to wyjść nie chce . Pozdrawiam
              cezary

Komentarz

• tryton
                Elegance
                • 2008
                • 935

od góry po zdjęciu plastikowego kapturka odkręcasz jedną nakrętkę . Zeby wyciągnąć amortyzator ze sprężyną musisz całość wybić ze zwrotnicy . Najpierw wybijamy a potem odkręcamy nakrętkę od góry

Komentarz

• owen
                  Rider
                  • 2010
                  • 482

Zamieszczone przez tryton
                  Zgodzę się że w paru punktach autora trochę poniosło ale ogólnie opis zgodny z prawdą . Jak znasz inny sposób wyciągnięcia przedniego amortyzatora z auta to podziel się z nami tą wiedzą . Zgodzę się nawet z autorem że potrzeba do tego 2 ludzi co prawda nie do wyjęcia amortyzatora ale towarzysko do picia piwka przy robocie
                  Za jakiś czas będę wymieniał amortyzatory i postaram się zrobić jakąś fotorelację dzieloną miej więcej na dwa etapy:wyjęcie amortyzatora i wymiana.Z tym kolega to trzeba uważać, ja raz się zagadałem i zapomniałem wyjąć nakładki do odkręcania śrub zabezpieczenia i po jakiejś godzinie pojechałem.Jak się na drugi dzień okazało szlag trafił jedyną nakrętkę do odkręcenia śrub zabezpieczających,sporo nerwów i straconej kasy.
                  MOCY PRZYBYWAJ

Komentarz

Pracuję...