problem zaczyna sie przy filtrze oleju. jaki filtr akceptuja ASO
i skad kupic originalny filtr do tego silnika?ewentualnie taki nieoriginalny ktory aso akceptuje?
MANN ( nawet nie wiem czy aso go akceptuje) nie robi filtra do tego sinika
leszekmw, tak myśląc mógłby wszystkie "graty" kupić w aso....i różnica nie wynosiłaby 10 zł tylko bardziej coś w set złotych. Więc chyba nie tędy droga.
Ja bym kupił zamiennik w miarę dobry w hurtowni i się nie przejmował, albo najpierw dowiedział się jakiej marki filtry wkładają w aso np telefonicznie albo mailowo i kupił taki w hurtowni.
leszekmw, tak myśląc mógłby wszystkie "graty" kupić w aso....i różnica nie wynosiłaby 10 zł tylko bardziej coś w set złotych. Więc chyba nie tędy droga.
nie mówiliśmy o wszystkich gratach tylko o zasranym filtrze za 15 zł :diabelski_usmiech , który ma być założony do samochodu za +/- 70tyś
ale ....., a z resztą , nie dam sie wciągnąć w jakieś bezsensowne gadki , szkoda mi czasu..
xtremesystems, ASO akceptuje a właściwie musi zaakceptować wszystkie filtry typu Filtron, Mann, Knecht. Wieziesz swój olej, przywieź wszystko swoje, kupisz na forum bez problemów. Najwyżej zrobią Ci wpis w książce jakie dałeś materiały. Tego nie trzeba się bać.
Na koniec dodam, że nie trzeba było zakładać nowego tematu :wink:
xtremesystems, przecież masz na forum chłopaków, którzy z przyjemnością skompletują Ci wszystko w jednej paczce i albo przyślą do domu albo odbierzesz sobie sam, chyba trochę przekombinowujesz
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
leszekmw, ok pewnie masz racje stricte w temacie...ja patrzyłem całościowo, że jedzie i kupuje alles w hurtowni, a nie się rozdrabnia.
Ale trochę ci dowale jednak :wink:
Skoro nie masz czasu na bezsensowane gadki, to po co śledzisz jednak ten wątek i się śmiejesz z autora? :wink:
wlasnie dzwonilem do jednego aso
i powiedzial mi ze z filtrami to jest tak ze mi wbija w ksiazeczke ze przywiozlem wlasne czesci. i np. jak dajmy na to filtr paliwa , cos sie w zwiazku z tym spieprzy to skoda moze sie wypiac.
olej moge miec swoj.
ogolnie troche granda ze na filtry mana sie wypinaja
ogolnie troche granda ze na filtry mana sie wypinaja
ciekawe... kilka dni temu sprawdzałem stan fabrycznego filtra kabinowego. Logo na filtrze Valeo (podobnie jak dmuchawa) ale obok napis na filtrze Mann-Hummel. Wiadomo kto dla kogo filtry produkuje :szeroki_usmiech
Odnośnie filtra oleju do 1.6 TDI- być może producentem oryginału jest firma UFI.
Antyfotoradar Valentine1
Harry II Classic+Sirio ML145
xtremesystems, ehh kolego przeginasz ;-)
kup na forum tego Motula i dodatkowo zamów filtry (ja kupuje u elemenateur),
w ASO włożą i nie ma problemów.
ja tak robe od 6 lat i gites.
za tydzień spot to zapodaj temat, pogadamy.
Komentarz