podziwiam Cie ze robisz to w ASO , ale Twój wybór Panie :wink:
Wosk na mokro. Dlaczego pisza, zeby szyb nie pryskac??
Zwiń
X
-
Wosk na mokro. Dlaczego pisza, zeby szyb nie pryskac??
Chodzi mi o taki wosk http://allegro.pl/plak-hydrorep-wosk...707002142.html bo ostatnio spryskałem nim szyby i bardzo fajnie sie z nich woda odporowadza..... a tu np w/w aukcji pisza "nie spryskiwac szyb"
-
-
Zamieszczone przez adympiotrek_os, bo jak sie ma "stare" pióra to będą mazać wodę po szybie. Chodzi tutaj o przednią szybę
Komentarz
-
-
laurin,
Oryginały od nowości, przebieg mały 27 tys to pewnie stąd ich bardzo dobry stan, acha i nie żałuje wody, zawsze daje dużo oszczędzając szybę i wycieraczki.
ruwado,
Po wosku karchera nic nie refleksuje, nie maże. Naprawde spox, ale ja przecieram karoserię, w tym szyby irchą do sucha. Wosk zawsze zostaje, bo jak np po tygodniu spadnie deszcz i spaprze mi auto :/ to wystarczy podjechać na myjnie automatyczną i za 1-2 zł spłukać tylko wodą do osuszania. Zmyjesz syf i auto wygląda jak po świerzym myciu. Drugi raz tego nie próbowałem, ale nie ma co przesadzać
Acha jak jest deszczowy czas, to wosk wytrzymuje na szybie 2-3 dni tarcia wycieraczkami. Po tym czasie w miejscu gdzie chodziły wycieraczki zaczyna się woda zachowywać normalnie, już tak szybko nie scieka jak po wosku
Mówię o niebieskim wisku perłowym karchera. Innego nie stosowałem, a przekonałem się do hydrowosku jak po 1 serwisie w salonie Skody dopłaciłem 5 zł do hydrowoskowania i zobaczyłem różnice, z tym, że koleś nie wiedział czym pryska. Do tamtego czasu myłem auto karcherem i tylko pianą aktywną RM81 ASF.Była O1 jest F2.
Komentarz
-
Komentarz