[Inne] Fabia - problem z zamkiem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krzysiek0020
    Classic
    • 2011
    • 20

Zamieszczone przez Zorr
    Zamieszczone przez soszek81
    Dlatego że kopa daje Nm a nie KM. A każdy diesel ma dużo Nm w porównaniu do benzyny.
    kopa dają Nm na kołach. Każdy Diesel ma dużo Nm, ale nie ma obrotów.
    W dużym uproszczeniu:
    Dla zwykłego silnika benzynowego kręcącego się do ~6000 --> weź Nm i pomnóż x 1,5 i wtedy porównaj z dieslem
    Dla wysokoobrotowego silnika benzynowego kręcącego się do ~8000 --> weź Nm i pomnóż x 2 i wtedy porównaj z dieslem
    Zorr - ale co mam porównywać? Nm przy tych samych obrotach? Te dywagacje sobie wsadzę w zeszyt. Dlaczego?

Bo mam porównanie na drodze.
    Pug SW 1.4HDi 70KM 150 Nm 1050kg
    Pug 3d 1.1benzyna 60KM ~94Nm 910kg

Zgadnij którym autem o mało się nie zesrałem podczas wyprzedzania mimo zrobienia dwóch redukcji? 1.1 przy obrotach 4,5k na 4 biegu ledwo wyprzedzał, redukcja na 3 i obroty 5,5k nie pomogły nic a nic (czerwone pole powyżej 6k).
    Wylicz mi teoretycznie, że w tym wypadku klocka nie zrobiłem słusznie.
  • Piotrek-Piła
    Drive
    • 2010
    • 91

W skodzie Fabii z 2001roku nie działa mi centralny zamek na kluczyk od drzwi kierowcy. Zamyka tylko drzwi kierowcy a pozostałych nie chce. Natomiast jak zamykam drzwi od strony pasażera wszystko działa. Mam jeszcze włączone automatyczne ryglowanie zamków przy przekroczeniu prędkości 15-20km/h. Wcześniej ryglowało i puszczało jam wyjąłem kluczyk ze stacyjki, teraz chce się ryglować i puszcza.
    Może ktoś mi pomóc co może być tego przyczyną?
    Moja Skodzinka http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=34434

Komentarz

Pracuję...