Jeździłem, przyspiesza bardzo fajnie, świetnie hamuje a do tego zawieszenie mimo że twardsze niż seryjne to jednak zapewnia dużo komfortu (wcześniej leciałem audi S3 nowym to tamto była mega taczka). Spalanie....... zależy od nogi Jak się jedzie w stylu but but but to i 10 spali ale jak zluzujemy to 6 bez porblemu.
Chociaż myślę że po jeżdżeniu tym 2 tygodnie zechcesz chipa na 200 KM i 400 Nm a wtedy to już będzie naprawde fajnie latać
Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk
Zapomniałem dodac że to nie będzie salonowa nówka tylko rok 2006-2008.
Głównie chodzi mi o eksploatacje silnika, jak z czesciami i takie tam tematy eksploatacyjne.
Zapomniałem dodac że to nie będzie salonowa nówka tylko rok 2006-2008.
Głównie chodzi mi o eksploatacje silnika, jak z czesciami i takie tam tematy eksploatacyjne.
koszt eksploatacji tak sam jak każdego nowego diesla, podobno słabszy punkt ersa to pompowtryski siemensa a po za tym standartowe usterki diesla typu sprzęgło i dwumasa, cena kpl około 2000zł, dpf który moze sie zapychać ale na to jest lekarstwo, trzeba go wywalić i spokój, klapka gaszenia może sie zepsuć, koszt około 700 a po za tym jezdzić i jeszcze raz jzdzić i sie nie przejmować pierdołami
Aha, obowiązkowo program, średni wychodzi 200koni i 420-440 momentu :wink:
te pompowtryski to jakiś poważny problem?
da się to regenerować / wymienić na inne? No i po jakim czasie padają z reguły?
ja wiem czy aż tak poważny, nie mam ersa więc trudno mi tak do końca obiektywnie sie wypowiadać ale powiedzmy że te 100kkm to razej bez problemów auta robią bez regeneracji, podobno padały już około 60kkm ale najlepiej jak sie wypowiedzą użytkownicy ersa.
P.S. wszystko można zregenerować, wymienić na nowe, to tylko kwestia kasy
Szczęśliwych posiadaczy proszę o opinie na temat tego samochodu.
fajny samochód na zakupy dla żony, która przykładowo ma tendencje do wjechania na skrzyżowanie na pasie prawym a zjechania na pasie lewym (większość rzeczy naprawisz sam). Zawieszenie owszem twardsze ale jak wrzucisz 4 osoby do samochodu to na koleinach zetrzesz wybrane fragmenty środkowej i tylnej części podwozia.
Mihau ma rację wskazując na wątek, który ociera się o problemy RS nie tak dawno temu omawiane
właśnie wróciłem z dłuższej trasy i oprócz tego że bolą mnie plecy to boli mnie coś jeszcze z innego tytułu. Piramida, powiedz mi proszę, jak wrzucisz 4000obrotów i więcej na 6-tym biegu to ile wychodzi Ci przepału ? Mi wyszło powyżej 11l. My tu na Mazowszu nie mamy autostrad tak od zaraz (w TV sporo się mówi o tej, która ma tu dotrzeć) ale jak wskoczyłem na tę Poznańską to wychodziło ja w benzyniaku.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sprzedam multikabel VAG 10.6.4/11.2/11.3 Millenium/11.6 Millenium, VAG 12.12. Wszelkie informacje na e-mail. Cena z wysyłką 170PLN. MPPS v12 cena z wysyłką 130PLN