Zamieszczone przez Puchacz
sredniej klasy sprzeglo a zle wysprzeglanie
Zwiń
X
-
sredniej klasy sprzeglo a zle wysprzeglanie
Witam.
Czy sredniej klasy sprzeglo a dokladniej firmy ECCB moze byc przyczyna zlego wysprzeglania sie?
Chodzi o to, ze podczas zmiany biegow, biegi ciezko wchodza.
Pytam sie dlatego, bo mam samochod u mechanika i nie wiem czy mnie czasem w balona nie robi.
Prosze o blyskawiczna i fachowa odpowiedz jesli mozna.
Z gory dziekuje i pozdrawiam.
-
-
koolek92, ja założyłem najwyższej jakości kompletne sprzęgło (japoński AISIN) i mimo tego ono również nie działało poprawnie (nie wysprzęglało do końca). Po przejechaniu 10.000km i stracie wiary w to, że sie ułoży, zmieniłem sprzęgło na nowe innej renomowanej marki. Dostawca sprzegła AISIN przyznał, że miało ono wadę - a na pierwszy rzut oka mój, mechanika i i właściciela warsztatu nie nosiło ono żadnych oznak wady, zużycia czy tym podobnych problemów.
Reasumując: tak, Twoje sprzego moze być przyczyną złlego wysprzęglania...
Komentarz
-
-
koolek92, w moim aucie w momencie wbicia biegu i trzymania wciśniętego sprzęgła czuć było delikatne "łapanie" sprzęgła. Do tego wsteczny wchodził z wyraźnym oporem, a wyjęcie go oznaczało konieczność użycia dość dyżej siły. Te problemy nie były stałe, pojawiały się raz na kilka wysprzęgleń...
PS: ja na początku też miałem nadzieję, że to wysprzęglik lub zapowietrzony układ - ale winą było sprzęgło (na szczęście wymiana w ramach gwarancji)...
Komentarz
-
Komentarz