Pako22, kurde myślałem że więcej z tym zabawy jest :P nie rozbierałem jeszcze nigdy kiery to nie wiem :P ej a trzeba demontować poduchę na odpiętym akumulatorze, bo tak kiedyś wyczytałem, że niby bezpieczniej jest bo nie wybuchnie? :P To czekam na foty :szeroki_usmiech
Usuwanie drobnych rys i odprysków
Zwiń
X
-
Usuwanie drobnych rys i odprysków
Zakupiłem zestaw zaprawkowy w ASO, szukam jakiegoś wątku z instrukcją ale jakaś nie mogę odnaleźć .... Proszę o podpowiedź jak najlepiej usunąć odpryski od kamieni i drobne ryski ? Z tego co czytałem to najpierw odtłuścić (czym najlepiej) , wyczyścić (czym ?
), pomalować lakierem czarnym z zestawu (pozostawić do wyschnięcia ile ?
... spolerować (czym ? ) ... kiedy użyć tego bezbarwnego lakieru z zestawu ? Po polerowaniu ? Jak tak to , czy ten bezbarwny lakier też polerować ? Byłbym wdzięczny za podpowiedzi, linki do postów, filmy
-
-
Re: Usuwanie drobnych rys i odprysków
Zamieszczone przez pawelpapZakupiłem zestaw zaprawkowy w ASO, szukam jakiegoś wątku z instrukcją ale jakaś nie mogę odnaleźć .... Proszę o podpowiedź jak najlepiej usunąć odpryski od kamieni i drobne ryski ? Z tego co czytałem to najpierw odtłuścić (czym najlepiej) , wyczyścić (czym ?
), pomalować lakierem czarnym z zestawu (pozostawić do wyschnięcia ile ?
... spolerować (czym ? ) ... kiedy użyć tego bezbarwnego lakieru z zestawu ? Po polerowaniu ? Jak tak to , czy ten bezbarwny lakier też polerować ? Byłbym wdzięczny za podpowiedzi, linki do postów, filmy
Kup dodatkowo jeszcze BRUNOX
Zamieni Ci rdzę na na twardą powłokę
1) Odtłuścić benzyną ekstrakcyjną
2) Posmarować Brunoxem
3) Nałożyć lakier
4) Poczekać jak wyschnie (czyli tak długo aż nie będzie się kleił)
5) Nałożyć bezbarwny lakier
Dziecinnie proste"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pawelpapMoże Serowi chodziło o spolerowanie tych części gdzie będą zamalowywane ryski... bo na pewno po nałożeniu lakieru zostaną wybrzuszenia ? Jak to potraktować ? Pastą polerską ? Chodzi mi o to aby jak najmniej śladu po tym zostało"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
Komentarz