ABS nie działa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• ABS nie działa

Kuvel, olej wymienia sie za każdym razem jak wymieniają czynnik powinno sie to robić raz wro ku lub co dwa lata to co pisze kolega Ziomal, to troche chyba sie nie przykładał do wiedzy nie jestem ekspertem ale kilka razy tłumaczono mi że przy każdej zmianie uzupełnianiu czynnika wymienia sie olej bardziej mojemu mechanikowi od klimy uwierze bo chłop nie robi nic innego od prawie 20 lat jak zakłada i naprawia klimy

ABS nie działa

Witam. Proszę o pomoc. Zapaliła się kontrolka ABS a KTS pokazał brak komunikacji ze sterownikiem ABS coś tam z szyną danych. Czy może być tego inna przyczyna niż uszkodzenie mechaniczne połączenia?
    Dziękuję z góry za pomoc.

Komentarz

• Paweł T
      Elegance
      • 2006
      • 784

Oj diablo, czy nie kupiłeś niedawno auta w komisie????
      TDI ASV 140KM 300Nm

Komentarz

niestety tak czy mogli cos popsuc?

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Od poczatku nie dzialal, tylko byl jakos zmostkowany, mostek odpadl i wywalilo blad. Czas szukac sprawdzonego warsztatu w celu naprawy.

Czy ten komp wyplul jakis konkretny blad (cyferkowy kod) czy tylko taki komunikat jak podales??
          Spritmonitor.de

Komentarz

A czy to może być cos poważnego np. sterownik czy też raczej połączenie?
            Wiem że przez internet ciężko dac diagnoze ale moze ktos miał taki przypadek z takim błędem.

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Musialbys podac dokladny blad z urzadzenia serwisowego VAG lub z programiku VAG-COM, wtedy moze byc latwiej cos powiedziec. Czasem moze byc tak, ze padl tylko jeden czujnik i tez odlaczy ABS. Jak rozumie, kontrolka swieci ciagle, a sam ABS nie dziala :?:
              Spritmonitor.de

Komentarz

Chodzi o to że kontrolka nie świeci a komputer nie moze wykryc absu brak tak jak by byl wogole odłączony pokazuje brak łączności ze sterownikiem ABS

Komentarz

• axpol
                  Ambiente
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 116

Witam
                  Panowie mam tak w innym samochodzie ze ABS pali sie caŁy czas trzeba wyjac bezpiecznik prosze o jakies podpowiedzi

Komentarz

bezpieczniki są wszystkie i dobre ewentualnie czy są jakie dodatkowe zabezpieczenia czy przekaźniki pompy i sterownika ABS i gdzie ich szukać.

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratorr
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

axpol, Jak w innym typu Opel :twisted: to padl pewnie ktorys czujnik ABS-u lub uwalila sie wtyczka na laczeniu. Pojezdzisz pewnie po dziurach to zaskoczy ponownie :lol:
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• axpol
                        Ambiente
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 116

ABS

Zamieszczone przez Maicroft
                        axpol, Jak w innym typu Opel :twisted: to padl pewnie ktorys czujnik ABS-u lub uwalila sie wtyczka na laczeniu. Pojezdzisz pewnie po dziurach to zaskoczy ponownie :lol:
                        Dzięki za odpowiedz ,chodziło mi o hyundaia coupe bo pali sie ABS a ze mam bardzo małą wiedze o samochodach to niechce aby jakis mechanior wmawiał mi niewiadomo jakie cuda
                        za wszelką pomoc z góry dziękuje

Komentarz

Pracuję...