Kuvel, olej wymienia sie za każdym razem jak wymieniają czynnik powinno sie to robić raz wro ku lub co dwa lata to co pisze kolega Ziomal, to troche chyba sie nie przykładał do wiedzy nie jestem ekspertem ale kilka razy tłumaczono mi że przy każdej zmianie uzupełnianiu czynnika wymienia sie olej bardziej mojemu mechanikowi od klimy uwierze bo chłop nie robi nic innego od prawie 20 lat jak zakłada i naprawia klimy
ABS nie działa
Zwiń
X
-
GośćTagi: Brak
-
Diablo
ABS nie działa
Witam. Proszę o pomoc. Zapaliła się kontrolka ABS a KTS pokazał brak komunikacji ze sterownikiem ABS coś tam z szyną danych. Czy może być tego inna przyczyna niż uszkodzenie mechaniczne połączenia?
Dziękuję z góry za pomoc.
-
Diablo
-
Diablo
A czy to może być cos poważnego np. sterownik czy też raczej połączenie?
Wiem że przez internet ciężko dac diagnoze ale moze ktos miał taki przypadek z takim błędem.
Komentarz
-
Diablo
Chodzi o to że kontrolka nie świeci a komputer nie moze wykryc absu brak tak jak by byl wogole odłączony pokazuje brak łączności ze sterownikiem ABS
Komentarz
-
Diablo
bezpieczniki są wszystkie i dobre ewentualnie czy są jakie dodatkowe zabezpieczenia czy przekaźniki pompy i sterownika ABS i gdzie ich szukać.
Komentarz
-
ABS
Zamieszczone przez Maicroftaxpol, Jak w innym typu Opel :twisted: to padl pewnie ktorys czujnik ABS-u lub uwalila sie wtyczka na laczeniu. Pojezdzisz pewnie po dziurach to zaskoczy ponownie :lol:
za wszelką pomoc z góry dziękuje
Komentarz
-
Komentarz