2. Mozliwe jest ściągnięcie kodu przez ASO (po numerze auta)?
podjedź do najbliższego ASO z kluczykiem, ja co prawda musiałem czekać 2 dni na kod (podobno baza w poznaniu) lecz bez problemu 0 zł 0 gr :szeroki_usmiech
kod jest 4 cyfrowy gdyby podali długi to na stronie diagtronika jest program do pobrania do przeliczania z bodajrze 7 cyfrowego na 4
a tak przy okazji.
Co będzie z kodem jak mi np aku padnielub będę miał konieczność odłączenia klemy:
1. czy po podłączeniu tylko radyjko się rozkoduje, a reszta będzie cool?
2 czy sie rozkoduje alarm (kluczyk scyzoryk ) i nie pojadę dalej pomimo założenia nowego aku?
3. nastapią inne nieprzewidziane okolicznośći zatruwające mi zycie? :diabelski_usmiech
Tak, np potrzebujesz dorobic nowy kluczyk, z czym tez jest maly problem, bo szafa z tego co gdzies czytalem przyjmuje tylko 4 kluczyki, a wiec jak czesto gubisz to nastapi problem :diabelski_usmiech
Poprzedni właściciel zgubił zapasowy klucz wraz z zawieszką z kodem immo
Miałem ten sam problem w 2002 roku. Zgłosiłem się z nim do niejednokrotnie wymienianej na tym forum f-my SUNNY z Poznania. Odpowiedziano mi, że jak mi padnie immobilizer to oni ściągną wtedy kod ale tylko do swojej wiadomości, aby mi auto odpalić.
Będzie to trwało parę dni.
A tak dla mnie to nie mogą lub im nie wolno tego ściągać !.....
Bardzo spodobało mi się ich podejście do sprawy :diabelski_usmiech
Na szczęście cały czas nic nie padło. Tfu, tfu, tfu.......
Odpowiedziano mi, że jak mi padnie immobilizer to oni ściągną wtedy kod ale tylko do swojej wiadomości, aby mi auto odpalić.
Będzie to trwało parę dni.
To tylko po to jest ten kod i jezeli dobrze pamietam dziala przez 45min tzn mozesz zalaczyc silnik w czasie 45 minut od wprowadzenia tego kodu, po tym czasie musisz na nowo go wprowadzic
Poprzedni właściciel zgubił zapasowy klucz wraz z zawieszką z kodem immo .
To jak najprędzej trzeba wykasować stare klucze by nie było za późno. Może jednak ma drugi komplet :?: :?: ściema :?: :?:
Odczytuje ten kod przez złącze OBD. Mogę dopisać lub wykasować zgubione czy skradzione klucze, dlatego dla bezpieczeństwa lepiej mieć zablokowane gniazdo diagnostyczne ! ! !
Zamieszczone przez Irek999
To tylko po to jest ten kod i jezeli dobrze pamietam dziala przez 45min tzn mozesz zalaczyc silnik w czasie 45 minut od wprowadzenia tego kodu, po tym czasie musisz na nowo go wprowadzic
Do Krzych-a Wiesz nie wiem czy mi się pomyliło więc zacytuję Ci z mojej instrukcji obsługi Skody Octavia co napisali jeżeli uważasz że to bzdury to jadę do nich z reklamacją że wypisują głupoty.
CYTUJĘ:
Wprowadzanie kodu awaryjnego
Jeżeli elektroniczny mikroukład w główce kluczyka jest uszkodzony, silnik wyłącza się po 3 sekundach. Można wprowadzić kod awaryjny i wten sposób wyłączyć blokadę rozruchu. Czterocyfrowy numer kodu, który odczytać można po starciu pola na przywieszce kluczyków, należ wprowadzić mając włączony zapłon.
Pokrętło nastawiania zegara obrócić w prawo równocześnie przez jedną sekundę naciskając przycisk kasowania przebiegu dziennego, po czym przycisk puścić.
Zamiast wskazań licznika przebiegu dziennego pojawią się 4 zera, z których pierwsze miga.
Za pomocą przycisku kasowania przebiegu dziennego można nastawić potrzebną cyfrę.
Jeśli pokrętło nastawiania zegara obróci się w prawo, zacznie migać następne zero. W podany sposób wprowadzić wszystkie pozostałe cyfry.
Kod zostanie zapamiętany, gdy równocześnie przekręci się w prawo pokrętło zegara i naciśnie przycisk kasowania przebiegu dziennego.
Po wyłączeniu blokady rozruchu silnik trzeba uruchomić w ciągu 45 minut. Silnik można uruchomić tylko raz. Ponowne uruchomienie silnika wymaga powtórnego wprowadzenie kodu awaryjnego."
Krzychu co Ty na to ???????
Piszą bzdury czy to prawda ???????
[ Dodano: Sob 05 Sie, 06 10:14 ]
Sory ale zapomniałem podać stronę z której to spisałem. Jest to strona 51.
Nara
Opisana procedura startu dotyczy sytuacji gdy zepsuje nam się klucz, cewka na stacyjce odczytująca klucz lub układ elektroniczny czytający klucz, nie ma to nic wspólnego z odłaczeniem akumulatora (na chwile lub na długo) i niema to nic wspólnego ze zdalnym sterowaniem - pilotami do drzwi i niema to nic wspólnego z alarmem.
W całej grupie vw/audi/skoda tenże kod jest potrzebny żeby programować immo.
W immo można klucze kasować i kodować od nowa, ale jest jedna uwaga. Klucz raz zaprogramowany w danym immo można już tylko w nim programować. (pomijając pewne sztuczki).
Kod do immo można zdobyć lub też w salonie, podają najczęsciej 7 cyfrowy i trzeba się też pytać o date generacji kodu i ich numer WSC, żeby przełożyć go na kod 4 cyfrowy, a tak naprawde pięcio - dopełnia się zerem. Innym sposobem poznania kodu jest elektroniczne zczytanie licznika.
Komentarz