Pewnie bzyczy coś w rozrządzie np. napinacz lub jedna z rolek.
Pompa paliwa - gdzie, jak i za ile ?
Zwiń
X
-
Pompa paliwa - gdzie, jak i za ile ?
Dzisiaj przestało mi podawać benzynę :shock: . Całe szczęście, że jeszcze jest gaz.
Na przewodach do pompy paliwowej jest prąd, ale pompa nie działa.
Czy do wymiany będzie wkład pompy, czy trzeba wymienić całość, czy też może padło coś innego ?
Gdzie najlepiej zaopatrzyć się w taką pompę / wkład (najlepiej na Śląsku / w Zagłębiu), żeby było tanio a dobrze i z jakim kosztem trzeba się liczyć ? Proszę o sugestie.Dwuoctaviusz
starsza O1 1,8 `98 + LPG
i nowsza O2 1,6 `08
-
-
co prawda w AGU, ale u mnie wygladalo to tak:
pod tylnym siedzeniem jest dekiel do zbiornika paliwa. otwierasz go, odpinasz podlaczenia i wyjmujesz pompe - to tak ogolnie.
Dziwne, ze tak padla nagle. Po wyjęciu proponuje sprawdzic ja "na krotko", ale nie "na sucho". Jezeli bedzie chodzic, to sprawdz jakie cisnienie generuje.
Jezeli chodzi o cene, to oryginalna, ale nie w serwisie, kosztuje cos ponad 600 pln, ale dokladnie nie pamietam.
Po wymianie, musialem zatankowac zbiornik do pelna, zeby zatopic pompe, bo inaczej zapowietrzala sieO2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
-
a ja powiem ta-ja z Tata mielismy juz kilka takch przypadkow ze pompy sie poprostu zatarly od tyego naszego dobrego paliwa i co?? i my te pompki znczy sie wklady rozbieralismy wystarczyl odgiac te aliuminium po stronie przylaczen i wyjac wirnik razem ze szcztkami tylko delikatnie aby niczego nie urwac i po przeczyszczeniu szczotek i wirnika wszystko do kupy i podklejeniu klejem do szyb marki BOLL wsdzystko do kupy i dziala moja chrzestna juz zrobila felicja na takowej pompie 25 tys km i wszystko dziala i reszta fur ktore sprzedawalismy tez jezdzila na takich pompach i wszystko dzialaloAuto maja rodzice ja tylko czsami sie nia poruszam.
Komentarz
-
Komentarz