Liczniki Octavia

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • aqq5
    Classic
    • 2007
    • 10

Liczniki Octavia

Ja jestem zadowolony z uzywanej OCTY I ale nowej I to bym nie kupil to jest jednak kostrukcyjnie stary samochod i szkoda dac za niego tyle pieniedzy. Ale OCTA II jest sporo drozsza ale tez bez porownania lepsza (glownie zawieszenie, wnetrze )...
  • marcin_zk
    Classic
    • 2006
    • 5

Liczniki Octavia

Witam mam taki maly problemik na wstepie.Wiec moja octavia ktora posiada liczniki ma problem ze te liczniki czasem dzialaja a czasem nie czasami jest tak ze jak wlacze zaplon to one dzialaja i jak zapale silnik to juz nie dzialaja lub jak sie bawie wlacznikiem swiatel to po przekreceniu kluczyk i chwile po zapalenie silnika dzialaja lub tez jak jede i w pewnym momencie dzialaja to wtedy dzalaja krotko lub tyle ile wlezie. Zimne luty bykly sprawdzane na liczniku i elektryk powiedzial ze on tam nic nei wiedzi i diagnozowana byla i tez nic nie pokazalo. Ale jak ja kupilem auto mialo 200 tysiow przebiegu i jeden pan robil korekte na 89 tysiow bo nie moglem patrzyc ne ten licznik ze tak duzo tych kilosiow tam jest i nie mogl przez OBD cofnac to wiec wyciagnal licznik wylutowal EEPROM i na podstawce cos tak robil moze to byla jego wina. JEsi ktos z Was wie jaka moze byc tego przyczyna to moze niech powie . wszystkie wypowiedzi mile wiedziane .
    Auto maja rodzice ja tylko czsami sie nia poruszam.

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Zamieszczone przez marcin_zk
      ....Ale jak ja kupilem auto mialo 200 tysiow przebiegu i jeden pan robil korekte na 89 tysiow....
      A potem jak bedziesz sprzedawal, to wynik pewnie zostanie ten -111kkm

:zastrzelic

Co do Twojego problemu, to poszukaj na forum bo wydaje mi sie ze problem nie dzialajacych licznikow byl juz na forum omawiany
      Spritmonitor.de

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

Re: Liczniki Octavia

...jak ja kupilem auto mialo 200 tysiow przebiegu i jeden pan robil korekte na 89 tysiow bo nie moglem patrzyc ne ten licznik ze tak duzo tych kilosiow tam jest i nie mogl przez OBD cofnac to wiec wyciagnal licznik wylutowal EEPROM i na podstawce cos tak robil moze to byla jego wina...
        :shock: :roll: :?
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• Pulse
          Rider
          • 2006
          • 461

Ale jak ja kupilem auto mialo 200 tysiow przebiegu i jeden pan robil korekte na 89 tysiow bo nie moglem patrzyc ne ten licznik ze tak duzo tych kilosiow
          nie mogles patrzec dobre sobie :lol to juz wiemy dlaczego tyle aut ma liczniki cofane, niezla teoria :lol:
          Los czasami jednak bywa choc troche sprawiedliwy :twisted: przez to mieszanie z przebiegiem cos rozwaliliscie, trzeba bylo nie ruszac :!:
          :: O1 AXR Kombi

Komentarz

• Jabar1975
            RS
            • 2006
            • 3331

jeden pan robil korekte na 89 tysiow bo nie moglem patrzyc ne ten licznik ze tak duzo tych kilosiow tam jest
            Prowokator?
            nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• Purchawa
              Admin
              S_OCP Member
              • 2004
              • 8007

Teraz kup se nowa szafe... :evil:
              "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
              Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!