Ja jestem zadowolony z uzywanej OCTY I ale nowej I to bym nie kupil to jest jednak kostrukcyjnie stary samochod i szkoda dac za niego tyle pieniedzy. Ale OCTA II jest sporo drozsza ale tez bez porownania lepsza (glownie zawieszenie, wnetrze )...
Liczniki Octavia
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Liczniki Octavia
Witam mam taki maly problemik na wstepie.Wiec moja octavia ktora posiada liczniki ma problem ze te liczniki czasem dzialaja a czasem nie czasami jest tak ze jak wlacze zaplon to one dzialaja i jak zapale silnik to juz nie dzialaja lub jak sie bawie wlacznikiem swiatel to po przekreceniu kluczyk i chwile po zapalenie silnika dzialaja lub tez jak jede i w pewnym momencie dzialaja to wtedy dzalaja krotko lub tyle ile wlezie. Zimne luty bykly sprawdzane na liczniku i elektryk powiedzial ze on tam nic nei wiedzi i diagnozowana byla i tez nic nie pokazalo. Ale jak ja kupilem auto mialo 200 tysiow przebiegu i jeden pan robil korekte na 89 tysiow bo nie moglem patrzyc ne ten licznik ze tak duzo tych kilosiow tam jest i nie mogl przez OBD cofnac to wiec wyciagnal licznik wylutowal EEPROM i na podstawce cos tak robil moze to byla jego wina. JEsi ktos z Was wie jaka moze byc tego przyczyna to moze niech powie . wszystkie wypowiedzi mile wiedziane .Auto maja rodzice ja tylko czsami sie nia poruszam.
-
-
Zamieszczone przez marcin_zk....Ale jak ja kupilem auto mialo 200 tysiow przebiegu i jeden pan robil korekte na 89 tysiow....
:zastrzelic
Co do Twojego problemu, to poszukaj na forum bo wydaje mi sie ze problem nie dzialajacych licznikow byl juz na forum omawiany
Komentarz
-
-
Re: Liczniki Octavia
Zamieszczone przez marcin_zk...jak ja kupilem auto mialo 200 tysiow przebiegu i jeden pan robil korekte na 89 tysiow bo nie moglem patrzyc ne ten licznik ze tak duzo tych kilosiow tam jest i nie mogl przez OBD cofnac to wiec wyciagnal licznik wylutowal EEPROM i na podstawce cos tak robil moze to byla jego wina...saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marcin_zkAle jak ja kupilem auto mialo 200 tysiow przebiegu i jeden pan robil korekte na 89 tysiow bo nie moglem patrzyc ne ten licznik ze tak duzo tych kilosiow
Los czasami jednak bywa choc troche sprawiedliwy :twisted: przez to mieszanie z przebiegiem cos rozwaliliscie, trzeba bylo nie ruszac :!::: O1 AXR Kombi
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marcin_zkjeden pan robil korekte na 89 tysiow bo nie moglem patrzyc ne ten licznik ze tak duzo tych kilosiow tam jestnasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
Komentarz