JOKER, gratuluje wyboru :P , tak jak mowi dobrygrzeswawa, skontaktuj sie z djczas'em bo czasem warto poszukac auta poza miejscem zamieszkania :idea: Mowie to z autopsji :!:
Szyberdach
Zwiń
X
-
Też miałem w reanult, sam zakładałem. Fajny pełna elektryka. Ale tamten samochód nie miał klimy. Osobiście myślę ze nie warto.
Autorushttp://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
Budowa mojego domku MURATORZE
----------------------------------------------------
Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm
Komentarz
-
-
Szyber jest fajny, jak trzeba przewietrzyc szybko wnetrze. Powietrze latwiej zwiewa do gory. Przy klimie przez kilka minut tez sie przydaje. A tak to nie lubie jezdzic z otwartymi oknami/dachem bo denerwuje mnie ten swist.
Na allegro czasem mozna spotkac oryginalne szybry z Octy, oprocz tego robi takie dosc dobre Webasto
Komentarz
-
-
Re: Szyberdach
Zamieszczone przez pershing1986Mam pytanie: Czy ktoś na forum dokładał sobie szyber :?: Jeśli tak to chciałbym się dowiedzieć jak się sprawuje taki dokładany i czy nie pojawiają się ogniska rdzy itp. A także orientacyjna cena i polecane warsztaty na terenie Warszawy i okolic :!:
Cena około 800zł z instalacja ja zakladalem u goscia z Łodzi. (SUPER)
Co do Warsztatów z Warszawy i okolic to napewno nie polecam warsztatu na Powsińskiej.Octavia 1.6 AEE 165tys przeb.
Komentarz
-
-
Jak juz zakladac to webasto. Zobacz sobie na stronie webasto.
O fabrycznym to raczej mozna zapomniec jest on chowany w podsufitke i moze nie byc jak go zalozyc. Obdzwonilem troszke w tej sprawie chyba naj rozsadniejsza jest oferta webasto model Holadnia 300 z elektryka i czujnikiem deszczu
Szyber dach to super sprawa szkoda ,ze nie kupilem odrazu teraz sie waham.
Tez mam klime ale szyber to szybernowy cSIMC od Aliego
seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.
półosie seryjneprzebieg 273 tyś
Komentarz
-
-
WYKOP
czy są tu inni z niefirmowymi szyberdachami? nabywam O1 FL bez klimy i latem może być ostro - rozważam uchylno-przesuwny Webasto 300. wożę się obecnie wózkiem z fabrycznym szybrem i bardzo sobie chwalę podczas upałów jako bieda-substytut klimy, uchylony nie przeszkadza mi do 130km/h, a więcej i tak nie jeżdżę.
także chciałbym dowiedzieć się, czy ktoś dokładał we własnym zakresie szyber tudzież nabył auto z takim dodatkiem. z góry dzięki
Komentarz
-
-
a ja mam klimę i używam szybera (szyberu)
Po pierwsze wpada mi światło do środka, po drugie zostawiam auto z uchylonym dachem (przy odpowiedniej pogodzie), wreszcie jadąc powoli (stojąc w korku) nie zarzynasz się działająćą klimą, ale możesz sobie przewietrzyć auto w ten właśnie sposóbbyła O1 1,6 102 KM
była O1 1,9 TDI 90 KM
była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
był Citroen Berlingo 1,6 HDI
jest Ford Tourneo Courier
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez plebana ja mam klimę i używam szybera (szyberu)
Po pierwsze wpada mi światło do środka, po drugie zostawiam auto z uchylonym dachem (przy odpowiedniej pogodzie), wreszcie jadąc powoli (stojąc w korku) nie zarzynasz się działająćą klimą, ale możesz sobie przewietrzyć auto w ten właśnie sposób
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez czernobylpanowie i panie, bez OT mi tutajserio - proszę o wypowiedzi tych, którzy posiadają niefirmowy/aftermarketowy/dokładany przez wujka za stodołą/autoryzowany warsztat szyberdach. oryginały ani wrażenia z jazdy mnie nie interesują. dankeszyn
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hondarwięc jeśłi mowa o nieorginały to moi znajomi co kupili takie wozidełka z takim dachem mają już ten dach szarą taśmą zaklajstrowany bo cieknie jak cholera. Dach nie jest odpowiednio wzmocniony pod coś takiego i prędzej czy później tak się kończy.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Maicroft, żeby założyć oryginał, to trzeba by było albo:
a) wymienić cały dach + podsufitkę
b) dorabiać mocowanie szybra od spodu, zmienić podsufitkę i dorobić kanały odprowadzające wodę no i oczywiście okablowanie do sterowania elektrycznego
natomiast myślę o oryginale webasto - większość warsztatów daje 5 lat gwarancji na szyber oraz 7L gwary na montaż - myślę, że po takim czasie i tak zmienię auto
dlatego pytam o webasto, bo wiem, jakie problemy może przysporzyć polski/chiński wynalazek z parciejącą uszczelką
Komentarz
-
Komentarz