Podniesienie mocy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Ciwerys
    Classic
    • 2010
    • 6

Podniesienie mocy

poproszę o cenę 5 L LM TT 4600 5W30 i filtr oleju mann lub knecht (wg uznania za lepszy) i filtr powietrza.
  • krzys71
    Drive
    • 2008
    • 41

Podniesienie mocy

Witam wszystkich
    ostatnio byłem u mechanika na wymianę gruchy i czyszczenie turbawki- przy okazji wyjęcia, mechanik zaproponował na koniec wgranie do sterownika programu bazowego podnoszczącego moc do ok 110-115 KM- audi 3 , byl wgrany próbnie różnica wyczuwalna.
    I teraz pytanie do naszych tunerów co sądzą o takich cudach, wiem że to jest podejście od d... strony do tematu podniesienia mocy, ale jestem ciekawy opinii erkspertów.
    Pozdrawiam

Komentarz

• chimek11
      Rider
      • 2007
      • 482

pewnie jakiś gotowiec.

Komentarz

• kabanos
        RS
        • 2011
        • 4544
        • Octavia I combi (1U5)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Jeżeli chcesz sobie rozpierdolić silnik to tak zrób. Nie wiesz czy twój samochód nadaje się do podniesienia mocy (czy jest sprawna turbawka, sprzęgło, wtryski itd.), a tego się dowiesz u dobrego tuningowca. Różnica w cenie jest może duża, ale ja bym nie zaryzykował takiego garażowego tuningu.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• krzys71
          Drive
          • 2008
          • 41

:wink:
          ja też nie, nie jestem kamikadze, a stare przysłowie mówi.....,
          ale podobno to bezpieczne podejscie

Komentarz

• innova
            Rider
            • 2011
            • 554

Zamieszczone przez kabanos
            Nie wiesz czy twój samochód nadaje się do podniesienia mocy (czy jest sprawna turbawka, sprzęgło, wtryski itd.), a tego się dowiesz u dobrego tuningowca.
            no to napewno :arrow:

krzys71 bierz gotowca ale takiego do swojego silnika oraz osprzętu i się niczym nie przejmuj... najlepiej zgraj sobie od kumpla z takim samym samochodem przy którym żaden tuner wcześniej nie kombinował tylko wgrał gotowca.
            --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
            Sprzedam multikabel VAG 10.6.4/11.2/11.3 Millenium/11.6 Millenium, VAG 12.12. Wszelkie informacje na e-mail. Cena z wysyłką 170PLN. MPPS v12 cena z wysyłką 130PLN

Komentarz

• krzys71
              Drive
              • 2008
              • 41

innova,
              mam troszke inne podejście do podniesienia mocy , nie sztuka się rozbujać ale wyhamować w odpowiednim momencie, a tutaj kłaniająsię heble
              poruszyłem temat bo wg słów mechana :wink: to na 100% bezpieczne dla silnika więc tutaj moje pytanie do naszych tunerów o opinie

Komentarz

• rss
                L&K
                • 2009
                • 1098

krzys71 - naprawde liczysz ze ktorys Ci odpowie 'na odleglosc' bez zapoznania sie ze szczegolami ??

gotowiec gotowcowi nierowny, a nawet dedykowana modyfikacja (bezpieczna) dla jednego egzemplarza danego silnika bedzie juz 'gotowcem' dla drugiego (chociaz roznica w 'wystrojeniu' bedzie pewnie ze 3%) ....

BTW: jesli sie wahasz to odpusc sobie jakiekolwiek modyfikacje
                kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...

Komentarz

Pracuję...