Zamek centralny na pilota

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Rau_L
    Classic
    • 2013
    • 2

Proszę o ocenę zestawu:
    1) Mycie
    Na razie posiadam szampon Triplewax Polymer Sealant (jakiś antykorozyjny 8) ), jak się skończy zainwestuję w coś innego.
    2) Osuszanie
    Zamierzam zainwestować w ręcznik Fluffy Dryer. Pytanie czy warto?
    2) Glinkowanie
    Zamierzam kupić ValetPRO Yellow Poly Clay Bar 100g. Glinka ponoć delikatna, a nie chcę na początku sobie porysować lakieru nieumiejętnym użyciem bardziej agresywnej glinki. Czy do tej gliny jako lubryfikantu używa się wody?
    3) Woskowanie
    Docelowo zamierzam zakupić Collinite 476. Jednak na razie na lato chcę mieć efekt „mokrego lakieru” i zamierzam kupić Chemical Guys Butter Wet. I tu pojawia się pytanie jakich szmatek używać do nanoszenia i polerowania przy takich woskach? Czy takowe są razem z woskiem?
    Uprzedzam że jestem zielony liść w temacie car detailingu, ale powoli będę zdobywał wiedzę i kompletował kosmetyki.
  • szaszlyk777
    Classic
    • 2011
    • 9

Witam wszystkich, moje pytanie jest nastepujace: mam zamek centralny otwierany za pomoca kluczyka, czy jest mozliwosc przerobienia zebym mogl otwierac auto z pilota, czy sa jakies zestawy do tego, zaby podpiac sie pod obecna instalacje centralnego zamka?

Komentarz

• phrix
      L&K
      • 2007
      • 1000
      • Audi
      • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

ceny sterowników + 2 piloty zaczynają się od 60 PLN, roboty przy zakładaniu na jakieś 40 minut jeżeli masz pojęcie.
      Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• szaszlyk777
        Classic
        • 2011
        • 9

Dzieki, ale raczej w tych 40 minutach sie nie zmieszcze

Komentarz

• killer152
          Classic
          • 2011
          • 7

Również przyłączam się do pytania gdzie znajduje się oryginalny sterownik od zamka centralnego otwieranego tylko z kluczyka (jeżeli ma to jakieś znaczenie to Octavia (98r) nie posiada fabrycznie elektrycznych szyb)

Komentarz

• szaszlyk777
            Classic
            • 2011
            • 9

Mam jeszcze jedno pytanie, jakim kluczem odkrecic srube z boku drzwi od zamku od strony kierowcy zeby wyciagnac klamke ?

Komentarz

• Ths
              Rider
              • 2007
              • 317

Potrzebny jest klucz typu Torx
              Załączone pliki

Komentarz

• szaszlyk777
                Classic
                • 2011
                • 9

Mam jeszcze problem z otwarciem tylnich drzwi. Otoz musze rozebrac tapicerke zeby dostac sie do mechanizmu zamka, problem w tym ze drzwi sa zamkniete i nie mozna je otworzyc, czy jest jakis sposob zeby tego dokonac...?

Komentarz

• Ths
                  Rider
                  • 2007
                  • 317

Rozumiem, że od wewnątrz nie da się otworzyć drzwi - zapewne włączone zabezpieczenie dla dzieci
                  Z zewnątrz zapewne linka zesunęła się z klamki - specjalne cięgno.

Polecam coś takiego:
                  W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Musisz wyczuć mechanizm otwierania

Ewentualnie jeśli chcesz ściągnąć boczek to ponoć jest taka możliwość: wyciągasz oparcia tylnych foteli odkręcasz śruby w rączce i przy klamce (pod sterowaniem el. szybami) i ściągasz tapicerkę z górnego mocowanie przy szybie. Pozostają jeszcze śruby w dolnej części jednak do nich się nie dostaniesz musisz kombinować na te dwa sposoby. Powodzenia!

polecam temat u kolegów z vw

Komentarz

• szaszlyk777
                    Classic
                    • 2011
                    • 9

Kurde próbowalem i nie poszło. Nie mam jak sie dostac do srub , ktore są po bokach drzwi, zeby sciagnac tapicerke,a bez ich odkrecenia nawet nie odegne odpowiednio tapicerki zeby zajrzec do srodka...

Komentarz

• Ths
                      Rider
                      • 2007
                      • 317

To pozostaje Ci walka z zewnątrz z zamkiem

Na zdjęciach zaznaczyłem za co masz ciągnąć. Tak więc drucik i do boju
                      Załączone pliki

Komentarz

• szaszlyk777
                        Classic
                        • 2011
                        • 9

Tylko jak sie do tego dostac :shock:

Komentarz

• Ths
                          Rider
                          • 2007
                          • 317

w ten sposób:
                          W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Musisz wygiętym drutem złapać za ten element który Ci zaznaczyłem na zdjęciu. Może to trochę potrwać ale jak widać jest to możliwe do wykonania.
                          Powodzenia

Komentarz

• szaszlyk777
                            Classic
                            • 2011
                            • 9

Ok wielkie dzieki jutro poprobuje moze mi sie uda. Odezwe sie z jakim skutkiem zakonczyłem walke...

Komentarz

Pracuję...