[O2] Gwarancja auta z DE

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kundziajnik
    Ambiente
    • 2012
    • 108

[O2] Gwarancja auta z DE

I ja zaliczyłem przegląd. Wyszło, że:
    - skorodowany 1 tłumik - to już wiedziałem bo tyle to i ja widzę
    - do wymiany tarcze i klocki - też wiem bo już w zeszłym roku chcieli mi wymieniać przy okazji zmiany oleju - ale jak widać jeszcze prawie rok na nich przejeździłem.
    Reszta Ok. W sumie złotówkę można było zapłacić. Więcej nie warto.
  • natash
    RS
    • 2011
    • 2599

[O2] Gwarancja auta z DE

Przy zakupie auta przy pomocy znajomego (nie ma go teraz 1-2 miesiące) z autohouse w DE dostałem informację, że w ramach gratisu i niechęci spuszczenia z ceny dorzucili gwarancję na brykę w okresie 1 roku. Nie wiem co to oznacza i co obejmuje, ciężko mi się tam odezwać, bo nie znam DE i muszę poczekać, aż znajomy będzie na miejscu. Może ktoś wie o co chodzi? Może oto http://www.skoda-auto.pl/pl/dealerzy...obilnosci.html, tylko wiem, że moja działa tylko na terenie DE.

Pytanie, jak turbo niedomaga to w przypadku takiej gwarancji jak podałem w linku co pokrywam ja?

Komentarz

• keraj998
      Rider
      • 2008
      • 359
      • Volkswagen

niby na wszystkie auta używane i będące jeszce na gwarancji zakupione w UE jest ona honorowana w całej UE to tyle teorii :evil: . W rzeczywistości z własnego doświadczenia wiem, że auto sprowadzone z UE musi u nas przejść przegląd u dealera, który na podstawie jego wyników występuje do SAP o uznanie gwarancji :diabelski_usmiech
      "Uczciwy człowiek szuka prawdy, kłamca jest patologicznie wszechwiedzący"

Komentarz

• natash
        RS
        • 2011
        • 2599

No dobra, w sumie nie interesuje mnie gdzie tą gwarancję mogę zrealizować, bo od biedy pojadę do DE, ale pytanie co ona obejmuje, czy nowe części też, czy tylko wymianę i holowanie?

Można jakoś zweryfikować sobie czy taka gwarancja jest na auto czy jej niema?

Komentarz

• piotrek_gdy
          RS
          • 2008
          • 7723
          • Volkswagen
          • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

natash, ale to ty wiesz jaką masz formę gwarancji więc nie pytaj o to nas

najprawdopodobniej jest to forma ubezpieczenia od kosztów napraw(jak znam życie to mocno okrojona)
          czyli musisz mieć jakiś papierek

chyba, że dany Autohaus zobowiązał się naprawiać ci auto w Goodwillu :diabelski_usmiech
          przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• natash
            RS
            • 2011
            • 2599

Zamieszczone przez piotrek_gdy
            natash, ale to ty wiesz jaką masz formę gwarancji więc nie pytaj o to nas

najprawdopodobniej jest to forma ubezpieczenia od kosztów napraw(jak znam życie to mocno okrojona)
            czyli musisz mieć jakiś papierek

chyba, że dany Autohaus zobowiązał się naprawiać ci auto w Goodwillu :diabelski_usmiech
            No właśnie to jest problem, bo kwitu żadnego nie mama , tylko przy zakupie znajomy dostał informacje, dali Ci gwarancję na Auto, tylko że na terenie Niemiec. :roll: Co obejmuje "gwarancja" nie wiem...

Komentarz

Pracuję...