TURBO ??

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • masaccio
    Classic
    • 2007
    • 3

TURBO ??

hehe
    jak Piotr sie za mocno wciągnie w czytanie forum to przestaje reagowac na moje odgłosy
    wtedy jedynym lekarstwem jest napisanie mu na gg "chodz spac" ;P na gg zawsze reaguje
  • Tomasteam
    Classic
    • 2006
    • 19

TURBO ??

Hej,
    Moja Octavka (OI, 1.9 Tdi 90km)zachowuje się dość dziwnie: przy przyspieszaniu około 3.000 obrotów następuje jakby "zadławienie". Jest to dla mnie dość dziwne - wydaje mi się, że powinien przyspieszać dosyć żwawo w tych okolicach.
    Czy to normaly objaw - czy jako "świeżak" jestem przewrażliwiony?

Komentarz

• victopk
      Drive
      • 2006
      • 58

Przepływomierz

Komentarz

• Octan
        Rider
        • 2006
        • 653

Moje autko <AGR> ma podobną przypadłość.W serwisie Skody powiedzieli mi że to turbo sprężarka a konkretnie że stoi zawór w by -passie.U mnie jest jeszcze ciekawiej bo raz się dzieje tak jak w twoim opisie ale czasami od święta silnik ciągnie aż miło nie bacząc na wysokie obroty.Koszt regeneracji turbiny 1600pln i wymiana 400 -cena z ASO -dają roczną gwarancję.

Komentarz

• Masmo
          L&K
          • 2005
          • 1145

Re: TURBO ??

Zamieszczone przez Tomasteam
          Hej,
          Moja Octavka (OI, 1.9 Tdi 90km)zachowuje się dość dziwnie: przy przyspieszaniu około 3.000 obrotów następuje jakby "zadławienie". Jest to dla mnie dość dziwne - wydaje mi się, że powinien przyspieszać dosyć żwawo w tych okolicach.
          Czy to normaly objaw - czy jako "świeżak" jestem przewrażliwiony?
          Sprawdź ile leci. Powinien kulać się do jakiś 190 licznikowo. A jak masz wątpliwości to zrób mu diagnostykę Vag-com-em
          Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD

Komentarz

Komentarz

• Martinez
              L&K
              • 2004
              • 1366
              • Audi

Dokładnie - wygląda na padnięty przepływomierz. Poszukaj co dalej z tym zrobić. Temat zamykam.
              Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
              teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
              czarna AR 156 1.8 T.Spark

Komentarz

Pracuję...