nie robilem jeszcze mój mechanik akurat do tego sprzetu nie miał. musze na dniach pojechac. zadzwonei jutro do aso umówie sie na pzreglad za 1zł i od razu moze zrobie ciekawe ile biora w porownaniu do innych. tak w ogóle ile geometria kosztuje? springi -30mm w octavi to mod konieczny teraz to wiem az sam sie dziwie ze tyle czasu z nim czekałem
Regeneracja lampy tylniej OII
Zwiń
X
-
A konkretnie w czym ten kontrast się przejawia, w połysku, w kolorze ? Połysk można poprawić - papier ścierny 2000 na mokro, potem pasta tempo. Ręce bolą ale pewien efekt jest. Jeśli zakurzona od wewnątrz to trudniej, można spróbować płukanki wodą demineralizowaną - efekt trudny do przewidzenia. Wyblaknięcie czerwonego plastiku w masie IMHO niemożliwe do usunięcia.
Komentarz
-
-
Moje doświadczenia ze szlifowaniem są pozytywne. Regenerowałem klosze lamp przednich w pasku B5. Starzenie tego plastiku jest ogólnie znane. Przed regeneracją wyglądały jak obrzygane, brudne plamy i zmatowienia masakryczne. Praca jest bardzo ciężka i długotrwała. Najdrobniejszy papier 2000 (koniecznie na mokro) zmatowi jeszcze bardziej ale usunie zwietrzałą warstwę i o to chodzi. Pasta ścierna i polerowanie dały bardzo dobry efekt (efekt nówki). Z tym że nie można przerwać roboty jak rozbolą ręce, bo do końca jaszcze daleko. Sądzę że poliwęglan z jakiego zrobione są klosze przednie jest twardszy niż polistyren na klosze tylne, więc powinno być łatwiej. Poza tym efekt jest trwały. Nie wiem jak będzie wyglądał lakier bezbarwny po latach (jak się starzeje).
Komentarz
-
-
pawelpap, polecam Ci też ten temat, który kiedyś sam założyłem:
"Papier wodny 800
Papier wodny 1500
Papier wodny 2500
Pasta TEMPO
Szmatka do polerowania lub wiertarka z wkładem do polerowania
Cierpliwość i i kilka wolnych godzin
Oczywiście cały czas psikałem wodą na lampę""Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
Dzięki wielkie... lampa jest jako tako ok, nie jest porysowana itd. tyle tylko że różni się jasnością/ błyskiem ? od nowej... dlatego w następnym tygodniu spróbuję ją umyć od środka wodą zdeminerelizowaną + płyn do mycia samochodu megasa .. jak to nie pomoże myślę że spróbuję samą pastą tempo zobaczymy jaki będzie efekt...
Komentarz
-
Komentarz