[O1] żarówki lamp tylnych

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wojtekk
    Ambiente
    • 2011
    • 109

Brak. Jak zrobi się cieplej to myślę, że zamówię znaczek na grill. Wlepa może kiedyś wpadnie :P
  • tomaszwrc
    Rider
    • 2010
    • 373
    • Octavia II combi (1Z5)
    • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Poszła mi żarówka tylnej lampy(swiatła pozycyjne, dwuwłóknowa) wydawało mnie się że winna być P21 4W, a tymczasem niegdzie nie moge znaleźć, są tylko P21 5W, takie też macie. Pytam o wydaję mi się że trochę mocno daje po oczach, a nie chce oślepiać??

Komentarz

• Remark
      Ambiente
      • 2010
      • 108

Zamieszczone przez tomaszwrc
      wydawało mnie się że winna być P21 4W, a tymczasem niegdzie nie moge znaleźć, są tylko P21 5W

Witam.

Istotnie wystarczy zasiać ziarno niepokoju ... Jeżeli zerkniesz tu :

Innych źródeł /odnośnie żarówek / nie ma sensu podawać , ponieważ zorientujesz się bardzo szybko w rodzajach występujących żarówek samochodowych .

Natomiast jeżeli bardzo chciałbyś „oślepiać” to jest to możliwe ... pod warunkiem włożenia żarówki odwrotnie / 21 w na pozycję / mimo niesymetrycznego bagnetu / wypustek w trzonku żarówki / jest to możliwe , aczkolwiek trudne...

Aby uściślić : Tylne światła , żarówka dwuwłóknowa P21/5W -- 21W to p/mgielne --5W pozycja ale to już wiesz .

Pozdrawiam.

Komentarz

• tomaszwrc
        Rider
        • 2010
        • 373
        • Octavia II combi (1Z5)
        • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

dzięki za rozwianie wątpliwości dodał punkt

Komentarz

• marekzu
          L&K
          • 2007
          • 1412
          • Superb II combi (3V5)

taki wynalazek 21W/4W jest w Fabii

Komentarz

• ruwado
            RS
            • 2009
            • 14909
            • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez tomaszwrc
            wydawało mnie się że winna być P21 4W, a tymczasem niegdzie nie moge znaleźć, są tylko P21 5W, takie też macie
            nie wydawało Ci się. Hatchback ma 21/4, kombi ma 21/5 (oczywiście pisze o O1) zgodnie z instrukcją fabryczną. Sam, jak mi się przepaliła 21/4 nie mogłem nigdzie dostać. Na każdej stacji paliw mieli tylko 21/5. Uczynny kolega Szkoda pomógł mi w tym problemie i kupił na jakiejś stacji w Warszawie. Więc bywają - trzeba szukać.
            pozdrawiam - Darek
            ​​

Komentarz

• tomaszwrc
              Rider
              • 2010
              • 373
              • Octavia II combi (1Z5)
              • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Dla zainteresowanych,
              Kupiłem w NORAUTO, 21/4W tylko tam były. Dodam iż 5W nie wejdą w plastik, ponieważ wypustki w trzonku nie pasują do otworów 4W...a po za tym(jak nawet ktoś je wetknie na wpół wystające) nie zapali się wtedy przeciwmgielne. To tak z mojego doświadczenia. Temat do zamknięcia

Komentarz

Pracuję...