OCTAVIA 1,9 TDI Z 99' - JAKI JEST ODSETEK KRADZIEŻY?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jarekjack
    Drive
    • 2007
    • 40

Moje ucho jest uchem typowego przeciętniaka Dobry wzmacniacz to taki 500 - 1000 pln (ale nie za 60-100 pln na allegro)... Nie mówie tu o jakiś wynalazkach hi-end'owych za chora kase.
    Zamieszczone przez cieq
    Wystarczą jakieś lepsze głośniczki i wytłumienie drzwi
    Si, a do tego coś co je "napędzi"... bo z samego radia to zadna moc.
    Pozdrawiam Jarek

Octa 01, Combi Elegance, r 2000
    AHF - 1.9 VP - 110KM (235Nm) [135/303] Po tuningu MTM
  • Spory
    Ambiente
    • 2006
    • 119

Dochodzą mnie słuchy, że octavie są "chodliwym towarem", szczególnie tdi-ki? Czy ktoś może to potwierdzić? Zastanawiam się nad AC, ile to kosztuje przy pełnych zniżkach? Doradźcie!

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Jak kupowales auto trzeba bylo wziasc w jakims pakiecie ubezpieczenie. Ubezpieczalnie na starsze auta tez oferuja takie pakiety. W tej chwili nawet na ponad 10-letnie.
      A tak to musisz rozeznac sytuacje, dolnoslaskie po mazowiesckim, slaskim i malopolskim ma chyba najwyzsze stawki ubezpieczen :roll:
      Spritmonitor.de

Komentarz

• MiKruS
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 7976

Octavie giną dość często. Nawet takie przed face-liftingiem.

Lepiej wykupic ubezpieczenie, a jesli nie to chociaz zadbac o dobre zabezpieczenia. Najlepiej jedno i drugie.
        TDI 205PS

Komentarz

• Spory
          Ambiente
          • 2006
          • 119

a czy blokada skrzyni (tytan lock) jest trudną przeszkodą dla złodzieja? Warto zakładać blokadę skrzyni, czy zapłonu?

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Spory, Zapraszam na PW to wytlumacze jak sie odjezdza autem posiadajacym taka blokade :twisted:
            Spritmonitor.de

Komentarz

• Spory
              Ambiente
              • 2006
              • 119

Czyli pozostaje mi zdać się na łaskę Pana kradzieja i AC. Sorki, jestem tu nowy, co to jest PW?

Komentarz

• Marian
                Ambiente
                S_OCP Member
                • 2006
                • 225

Maicroft,
                to ja tez byłbym zaiteresowany taka wiedzą bo do tej pory swięcie i naiwnie wierzyłem w skuteczność tego cudu...
                pomijam, że podobne ustrojstwo...... :roll:
                20v

Komentarz

• ===Tomy===
                  Rider
                  • 2006
                  • 552

Re: OCTAVIA 1,9 TDI Z 99' - JAKI JEST ODSETEK KRADZIEŻY?

Zamieszczone przez Spory
                  Zastanawiam się nad AC, ile to kosztuje przy pełnych zniżkach? Doradźcie!
                  Wszystko zależy od firmy ubezpieczeniowej.
                  Skoda należy do grupy VW, gdzie w przypadku pakietu AC+OC+NW np. w PZU w zeszłym roku była 10% wzwyżka od popytu kradzieży. Cwaniactwo prawda ? :-)
                  Kwota ubezpieczenia zależy od tego czy jesteś klientem danego TU, czy masz zniżki i jakie zabezpieczenia stosujesz w aucie. Dodatkowo wartość ubezpieczanego auta zgodnie z ich taxą (kwoty znacznie niższe niż realna wartośc pojazdu) lub własna niezależna wycena auta przez rzeczoznawcę.

To wszystko.
                  Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
                  Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
                  Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• huwe
                    Elegance
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 976

AC dla spokojności warto zrobić - nawet jak w coś pukniesz to będzie akurat na naprawę. A z zabezpieczeń najlepsze są : coś co się rzuca w oczy - czyli np to coś co wymieniłeś, i dodatkowo coś nieszablonowego- zrobionego czasami na wariata- czyli gdzieś coś naciśnij, dotknij, a zacznie działać.
                    Nadmieniam, iż schowanie przycisku antynapadowego w mieszku zmiany biegów, albo w okolicach lewego nadproża są chyba najbardziej szablonowej , jakie mogą być :szeroki_usmiech.
                    Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• Spory
                      Ambiente
                      • 2006
                      • 119

A czy ktoś z formowiczów mógłby zaproponować mi jakieś najmniej złodziesjkie towarzystwo ubezpieczeniowe i w przybliżeniu określił ile bym płacił za pakiet OC+NW+AC do Octy z 1999 r. 1,9 tdi przy pełnych zniżkach?

Pozdrawiam w lany piątek.

Komentarz

• huwe
                        Elegance
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 976

Jest to tak indywidualne , że chyba się nie da.... składka zależy od wielu czynników; począwszy od wieku auta , i kierownika, a skończywszy na regionei zamieszkania. Trzeba się poświęcić i poganiać po ubezpieczycielach. Pytaj o pakiety - w hestii np - pakiet tzw. hestia 7. I mimo wszystko czy złodziejskie..? Płacę składki już chyba xxnaście lat, i w trakcie dwóch likwidacji szkód: po pierwsze nie miałem takiego złudzenia że wydawałem kasę na darmo, a po drugie: to co im zapłaciłem w formie składek - oddali w odszkodowaniu. Ja rozumiemi, że nie lubimy wydawać kasy, ( i to sporej ) i otrzymać w zamian tylko kawał papieru, ale... znajomemu ostatnio na wakacyjnym wyjeździe do rodziny w Tarnowskie Góry skubnęło seata toledo z 99r. co mu zostało po aucie : kluczyk, papiery i kredyt do spłaty, bo właśnie przyoszczędził na AC.
                        Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• Highspeed
                          Rider
                          • 2006
                          • 298

Huwe - mosz recht. Dlatego dla zdrowia i dobrego samopoczucia powinni raz na jakiś czas w coś stuknąć czy buchnąć. Wtedy człek wie po co płaci i jest mu z tym lżej. Widzi skutki wydawania kasy na ubezpieczenie.
                          nawigację mam - ram pa pa pa pam

Komentarz

• daneczek76
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 3642
                            • Toyota

Zamieszczone przez Highspeed
                            tedy człek wie po co płaci i jest mu z tym lżej. Widzi skutki wydawania kasy na ubezpieczenie.
                            to prawda i jeszcze jest do przodu na nastepna rate ubezpieczenia :lol:
                            [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• peiter01
                              Classic
                              • 2006
                              • 5

Ubezpieczony w ALLIANZ - Octavia Combi 1,9 Tdi , rok 1999, przebieg 172 tys. Wyceniony na 22 tys. 60 proc. zniżki. Woj. wielkopolskie. AC i NW-1159 zł. OC-634 zł. Tyle mnie to kosztowało w lipcu. Pozdrawiam.

Komentarz

• Spory
                                Ambiente
                                • 2006
                                • 119

Zamieszczone przez peiter01
                                Ubezpieczony w ALLIANZ - Octavia Combi 1,9 Tdi , rok 1999, przebieg 172 tys. Wyceniony na 22 tys. 60 proc. zniżki. Woj. wielkopolskie. AC i NW-1159 zł. OC-634 zł. Tyle mnie to kosztowało w lipcu. Pozdrawiam.
                                Czy doświadczyłeś (odpukać, puk,puk) sytuacji w której domagałeś się wypłaty z AC z Allianz.
                                Wcześniej miałem wykupione OC w Allianz, ale wiadomo jak to jest z OC.
                                Czy Allianz jest "wypłacalny"?
                                pozdro!

Komentarz

• peiter01
                                  Classic
                                  • 2006
                                  • 5

Nigdy nie doswiadczyłem żeby jaki kolwiek ubezpieczyciel wypłacał mi odszkodowanie z tytułu AC, a było ich kilku. I niech tak pozostanie)) A jeśli chodzi o wypłacalność, to Allianz (mam nadzieję), nie będzie robił "problemów" małemu, szaremu polaczkowi)) Pozdrawiam.

Komentarz

• Krzych
                                    Rider
                                    • 2005
                                    • 671

Każda firma ubezpieczeniowa oferuje "najlepsze warunki" jeśli masz im zapłacić składke.
                                    Chwila prawdy przychodzi gdy mają wypłacić odszkodowanie. Każdy powód jest dobry by odmówić wypłaty lub zaniżyć wypłate.
                                    Radze pomyśleć o dobrym zabezpieczeniu, usunąć wkładki z drzwi i zablokować gniazdo diagnostyczne.
                                    DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
                                    www.chiptuning.katowice.pl
                                    DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA

Komentarz

Pracuję...