Zakup skody octavi przez laika a wymiana oleju i nie tylko!!

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Ascot
    Classic
    • 2013
    • 10

Po to jest forum żeby się pytać No cóż, ale warto wiedzieć żeby później nie wydawać kasy.
    Tour II z pakietem optimum kosztuje mnie akurat 37,8 tys - od znajomego dealera , a octavia tsi 1,4 już o dychę więcej. Czekałem na Tour ponad 3 miesiące ale za taką myślę warto . Rocznik 2012 to koszt już 53 tys :x
    Serious Business...
  • karol1232705
    Classic
    • 2011
    • 7

Witam wszystkich. Tydzień temu nabyłem skode oktavie z 2005 roku, silik 2.0 tdi. Chciałbym wymienić olej oraz filtry. Jestem laikiem w tych sprawach ponieważ wczesniej byłem posiadaczem fiata cinquecnto i tam nie było większych problemów z wyborem oleju. Jeśli mozna niech ktoś podpowie od czego zacząć i co wymienić czyli jaki olek oraz jakie filtry wymienić. Dziękuje za pomoc.

Komentarz

• ZYBI68
      Rider
      S_OCP Member
      • 2006
      • 697
      • Octavia II (1Z3)
      • BKD 2.0 TDI 140 KM

Filtry wymień wszystkie oleju, powierza, paliwa, kabinowy. Olej ja używam LM TT 4100, pamiętaj aby miał normę 505.01 poczytaj http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=23288
      Jeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl

Komentarz

• Biszczu
        RS
        • 2011
        • 5567

karol1232705, użyj opcji SZUKAJ a znajdziesz wszystkie interesujące Cię tematy :!:

Ja jak kupiłem swoje auto to wymieniłem wszystkie filtry jakie są w aucie i od razu olej. Na tym nie warto oszczędzać
        "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

Pracuję...