Odległosc od błotnika do "połowy felgi"

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tomekbiala
    Classic
    • 2011
    • 27

Ok wiec przeczyszcze Egr a zaworek juz wiem co to za jeden do sterowania podcisnienia on jest tylko umocowany od tyłu na gorze kolektora ssacego, ale to nieważne, wczoraj poczytałem na forum troche sprawdzałem jak gruszka działa i z tego co zauwazylem funkcionuje bez problemu zadnych oporów itp. Jedyne co zostało mi do ogarniecia to dziurawy Intercooler bo mam małą dziurke i ucieka mi boost ale to juz zamowilem nowy.
    Dziekuje kolego bardzo za pomoc.
  • Rekin Chlebojad
    Rider
    • 2010
    • 474

Witam mam pytanie czy ktos kiedys mierzył dokładnie z przodu auta, jaka ma odległosc od błotnika do dolnej krawedzi znaczka (na alu feldze) po obu stronach?? Jesli znajdzie sie ktos chetny poprosze. interesuje mnie lewa i prawa strona przod, najlepiej robic to na stosunkowo rownej nawierzchni. Nie ma tu znaczenia pakiet na bezdroża czy wersja RS chodzi mi bardziej o roznice L/P.
    [scroll:d077aef450]Moja Czesia 1.6 TDI CR DSG---SPRZEDANA------> Jest Lexus CT200h [/scroll:d077aef450]

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

U mnie równo L i P po 42cm ( powiedzmy +/- 1mm ).
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• macluke
        Elegance
        • 2010
        • 875

P: 42,2 cm
        L: 41,7 cm

(+/- 1mm )

Komentarz

• 4x4BKF
          L&K
          • 2010
          • 1279

Dziwna ta baza pomiarowa - "dolna krawędź znaczka na feldze"

Kolego - mierzy sie do osi, do podłoża a nie do jakiegos znaczka

No można jeszcze mierzyć do górnej płaszczyzny opony, ale wtedy warto podac rozmiar opon.
          4x4

Komentarz

• Karql
            L&K
            • 2010
            • 1124

Ja mam gdzieś po 15.5cm do górnej krawędzi felgi
            Było: 117,5KM / 238,9 Nm
            Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• Rekin Chlebojad
              Rider
              • 2010
              • 474

4x4BKF, wiem że mierzy sie od osi koła do błotnika natomiast łatwiej jest zmierzyc do dolnej krawedzi znaczka, bo tu sie licza "mm" a nie zawsze mozna przycelowac w srodek znaczka tj: oś koła. Ja mam dośc spora ruznice miedzy lewa a prawa strona bo jest cos koło 7-9 mm lewa niżej, i powiem że jest to odczuwalne w srodku w kabinie na kole kierownicy , ustawiajac np: na geometri kierownice idealnie prosto w stosunku do tej czesci za kierownica miedzy zegarami a kołem kierownicy (sorki nie wiem jak to sie nazywa (moze obudowa kolumny) mam ustawiona kierownice lekko w lewo, bo auto jest własnie o tyle przechyleone na lewo, moze to duperel, ale przejade sie z tym do ASO zobaczymy co da sie wywalczyc. Logiczne jest ze sprezyny siadaja, bardziej po lewej stronie no chyba że kierowca waży 70 kg no to zdecydowanie wolniej.
              [scroll:d077aef450]Moja Czesia 1.6 TDI CR DSG---SPRZEDANA------> Jest Lexus CT200h [/scroll:d077aef450]

Komentarz

Pracuję...