[O1] bagażnik bazowy O1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sgsledz
    Classic
    • 2012
    • 6

[O1] bagażnik bazowy O1

hotrain, wysłałem gościowi zapytanie, zobaczymy co zaproponuje :wink:
  • zabieg2
    Classic
    • 2011
    • 15

[O1] bagażnik bazowy O1

Witam
    Przymierzam sie do kupna bagażnika dachowego do mojej octavi tour jedynki. Troche poczytałem i przyglądnołem sie ofertom, ale przyznam sie że nie do końca jestem przekonany które wybrac, jedyne co wiem to to że wole aluminiowe od stalowych, no i z zabezpieczeniem (kluczyk).
    Na dachu nie mam żadnych relingów, ani przygotowanych rowków pod baze. Gdybyście mogli jakieś polecic, byłbym wam wdzieczny.

Komentarz

• endryu
      RS
      • 2006
      • 3777
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

oczywiście dedykowany do O I i jakiś firmowy (jakość wykonania)
      tu jest kilka tematów http://forum.octaviaclub.pl/search.p...df23cc&start=0
      O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
      O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
      =================================================

Komentarz

• zabieg2
        Classic
        • 2011
        • 15

dzeki za podpowiedź, ale ta strona otwiera mi sie bez postów. dedykowane- to znaczy że wypytywac o nie u dilerów skody?
        aha, pomyliłem sie co do miejsca pod baze. oczywiście taki posiadam

Komentarz

• endryu
          RS
          • 2006
          • 3777
          • Octavia II combi (1Z5)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

wpisz w szukajkę bagażnik dachowy, zaznacz FORUM GŁÓWNE-tematy ogólne i eksploatacyjne daj szukaj i wyjdzie około 30 tematów o bagażnikach dachowych.

[ Dodano: Sob 24 Wrz, 11 20:58 ]
          Zamieszczone przez zabieg2
          dedykowane- to znaczy że wypytywac o nie u dilerów skody?
          nie. Takie ,które producent wyprodukował do octy I. Do kupienia w wielu sklepach moto...
          O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
          O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
          =================================================

Komentarz

• Northeusz
            RS
            • 2010
            • 1677
            • Octavia I (1U2)
            • AUM 1.8 20VT 150 KM

Re: bagażnik bazowy O1

Witam
            Przymierzam sie do kupna bagażnika dachowego do mojej octavi tour jedynki. Troche poczytałem i przyglądnołem sie ofertom, ale przyznam sie że nie do końca jestem przekonany które wybrac, jedyne co wiem to to że wole aluminiowe od stalowych, no i z zabezpieczeniem (kluczyk).
            Na dachu nie mam żadnych relingów, ani przygotowanych rowków pod baze. Gdybyście mogli jakieś polecic, byłbym wam wdzieczny.
            Ja polecam Thule. Np taki jak tutaj - bazowy do Octavii:
            Pozdrawiam
            Northeusz

Komentarz

• zabieg2
              Classic
              • 2011
              • 15

tak na marginesie, przy zamontowanych bagaznikach-bez dodatkowego obciążenia(rowery, kufry itp.) zużycie paliwa wzrasta jakoś znacząco, czy są to znikome ilości?

Komentarz

• phoneman
                RS
                • 2008
                • 3374
                • Octavia I (1U2)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

zabieg2, Wzrasta. Do 50 km/h nieznacznie, ale już przy wyższych prędkościach w moim 1,9 TDI nawet 0,6 l Na 100 Km
                .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• zabieg2
                  Classic
                  • 2011
                  • 15

jeszcze jedno pytanko.przymierzam sie raczej do bagazników aluminiowych, ale właściwie jaka jest różnica w stosunku do stalowych? Pewnie waga, estetyka, no i cena? Żona w pandzie ma dedykowane właśnie stalowe i jeździ już z nimi ponad 4 lata. Oprócz małych zarysowań belki trzymają sie dobrze (mam na mysli że powłoka lakieru nie odpryskuje). Może jednak nie przepłacac i rozglądac sie za stalowymi?

Komentarz

• Northeusz
                    RS
                    • 2010
                    • 1677
                    • Octavia I (1U2)
                    • AUM 1.8 20VT 150 KM

jeszcze jedno pytanko.przymierzam sie raczej do bagazników aluminiowych, ale właściwie jaka jest różnica w stosunku do stalowych? Pewnie waga, estetyka, no i cena? Żona w pandzie ma dedykowane właśnie stalowe i jeździ już z nimi ponad 4 lata. Oprócz małych zarysowań belki trzymają sie dobrze (mam na mysli że powłoka lakieru nie odpryskuje). Może jednak nie przepłacac i rozglądac sie za stalowymi?
                    Zwróć jeszcze uwagę na hałasowanie podczas jazdy, opływ powietrza. Tutaj lepiej niż standardowe sprawują się aluminiowe aero.
                    Pozdrawiam
                    Northeusz

Komentarz

• phoneman
                      RS
                      • 2008
                      • 3374
                      • Octavia I (1U2)
                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

zabieg2, Ja mam Aluminiowe Aero polskiej produkcji i jestem zadowolony.

Tu masz linka do producenta.

Dałem nie całe 300 zł za Alu
                      .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• zabieg2
                        Classic
                        • 2011
                        • 15

phoneman
                        dzieki za link. Ale do toura oferta jest tylko na belki stalowe

[ Dodano: Sro 05 Paź, 11 09:19 ]
                        no i zamówiłem aluminiowe Thule- belki, KIT i stopy. Przymierzyłem wszystko i... wielka kicha! Po zamontowaniu KITu i osłonięciu go stopką pozostaje przynajmniej z dwa centymetry pustej przestrzeni między dachem a stopą. Zaczepy KIT-u (rowek T) są w ogóle nie osłonięte. Czy to tak powinno wyglądać?
                        Proszę napiszcie, bo nie wiem czy czegoś brakuje w zestawie (jakiś gumowych osłon), czy to po prostu tak ma wyglądać. Stopy dostałem z numerem 753, a kit 3003

Komentarz

Pracuję...