Świeci jak psu :wink: Coś cię rzadko ostatnio w drodze z pracy widuję :wink:
Kratki nawieu
Zwiń
X
-
???? :bajer Ale o zo chodziii...? O taktykę ustawiania kratek nawiewu...? Ustawiasz tak, jak Ci pasuje, a najlepiej - puszczasz nawiew jedynie na przednią szybę.Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Blondas89długo to potrwa zanim schłodzi czy się mylę
Zamieszczone przez Blondas89to w upalne dni
Zamieszczone przez Blondas89żeby się nie przeziębićByła O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Blondas89jak najlepiej ustawić kratki nawiewu w octavii II FL boczne i środkowe. Tak żeby w upalne dni dobrze chłodziło się wnętrze auta i żeby się nie przeziębić. Pozdrawiam.
Ponadto przeczytaj instrukcję obsługi w tym zakresie.
Komentarz
-
-
Hmmm ja slyszalem opinie taka m, że przy climatronicu ciezko się przeziebić natomiast przy manualu może się to zdarzyć. Jedno jest pewne, sprawdzone przezemnie - nie nastawiac kratek nawiewu na swoja glowę. Ja łapie wtedy ból gardła nawet przy climatronicu. Osobiście srodkowe kratki puszczam do góry natomiast boczne po szybach. To w O1
Komentarz
-
-
Blondas89 napisał/a:
długo to potrwa zanim schłodzi czy się mylę
Długo.
Przecież ewentualne przeziębienie nie zależy od ustawienia "kratek", tylko od przesadzania z używaniem klimy na maksa.
Ponadto przeczytaj instrukcję obsługi w tym zakresie.
Hmmm ja slyszalem opinie taka m, że przy climatronicu ciezko się przeziebić natomiast przy manualu może się to zdarzyć
Komentarz
-
-
Hehe :-) Widzę, że coraz lepsze pytania padają
- Kochanie na jaką szerokość mam otworzyć okno żeby je jak najlepiej umyć
- Kowalska otwiera na 3/4 szerokości, a Nowakowa na 7/8 i obie mają dobrze umyte.
:szeroki_usmiech
Z tego co mi wiadomo to przy klimie nie ustawia się kratek tak, żeby wiało w twarz.
Zamieszczone przez Blondas89Tak żeby w upalne dni dobrze chłodziło się wnętrze auta i żeby się nie przeziębić.
Poza tym odczucia ciepła to raczej indywidualna sprawa, więc myślę, że metoda prób i błędów będzie najlepsza.
Komentarz
-
-
Z tymi kratkami nawiewu to wcale nie jest taka błaha sprawa i moim zdaniem nie powinien to być temat do kpin, bo można złe ustawienie tych nawiewów odchorować. Nigdy nie powinno się ustawiać nawiewu bezpośrednio na ciało, obojętnie czy to głowa, tułów czy np. ręce. Nawiew zimnego powietrza np na ręce powoduje że po jakimś czasie, ok pół godziny, odczuwa się ból w mięśniach rąk.
Nie mam klimatyzacji i mogę się wypowiedzieć w jaki sposób radzę sobie w tych kilku upalnych dniach w roku. Nawiewy ustawiam tak, że wieją w kierunku prawie poziomym lekko w górę zawsze obok, tak, że po lekkim przechyleniu w lewo lub w prawo jestem w nawiewie. Ustawienia dmuchawy dość intensywne, w pozycji 2, tylko czasami 3. Ustawienie kierunku nawiewu nie na nogi i nie na szybę, na środek.
Po wejściu do samochodu po parkowaniu w słońcu, przez kilka minut maksymalny nawiew bez zmiany ustawień, a pożniej powrót dmuchawy w pozycję 2 lub 1. I to w zasadzie wystarczy do w miarę komfortowego podróżowania bez klimatyzacji na krotkich odcinkach (a takich jest większość), bo na tych krotkich klimatyzacja tak naprawdę jest mało przydatna. Rzeczywiście się przydaje w długich podróżach, ale zasady jej użytkowania są chyba podobne do opisanych.
Komentarz
-
Komentarz