a jak mam dziurę w tej gumowej osłonie i cieknie delikatnie to co robić ??
Jeśli masz pękniętą osłone to musisz zdemontować całą półośkę zdjąć przegób,umyć jak jest jakiś syf. Jak będzierz kupował osłone w komolecie powinen być smar oraz opaska zaciskowa
Witam
Ja też oglądałęm ten odcinek Turbo Kamery ze Skodą Fabią i lektor wyraźnie mówił o Fabii TSI (nie podał pojemności), ale obu przypadkach gdy właściciele podnieśli maski wyraźnie widać było że są to silniki zwykłe 1,4 bez turba. Więc mała nieścisłość się wkradła..
Program opowiadał historię o Fabiach 1.4 16v, wspomniane było co prawda o TSI, ale bohaterami były zwykłe 1.4. Podczas instalacji LPG nie popisali się i nie dopilnowali szczegółów jeśli chodzi o wtryski i właśnie o mapy. Generalnie montaż dla ASO został przeprowadzony druciarksko . Sprawa dotyczyła właśnie ASO Emida Ruda Śląska. I przynajmniej z jednego można być dumnym - jak to określił jakiś znawca wypowiadający się dla Turbo Kamery: "Landi Renzo to taki Mercedes wśród instalacji LPG" . Tak już poza Turbo Kamerą - jak oni potrafią pocudować instalkę w 1.4 16v, to co dopiero powyprawialiby w jakimś silniku bardziej wymagającym: turbo, wysoka moc, wymóg dwóch wydajnych reduktorów, więcej niż 4 cylindry. Tam to by dopiero mieli pole do popisu
Też oglądałem ten odcinek.
Ogólnie mowa była też o jakiejś Octavii bodajże opisywanej w jednym z poprzednich odcinków i w nawiązaniu do Fabii zostało powiedziane, że problem z gazem w Skodzie nie został wyeliminowany.
Zresztą pamiętam jak jeden z forumowiczów miał również problem z gazem zamontowanym przez ASO w nowej Octavii 1.6MPI, a po przecież leciwej już konstrukcji prosty silnik (co oczywiście nie oznacza, że jest zły czy coś).
hmm to oni cos namieszali w tym programie bo najpierw mowili cos o tsi potem ze instalacja kosztuje 6-7 tys. wiec myślałem że to o tsi .akurat nie zwróciłem uwagi jak podnosili maske
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Widziałem ten program i wszędzie jest podobnie żenada a myślałem ze fiat jest tragiczny ...
Ale po gadkach na Połczyńskiej że klima w korku nie działa i nie ma prawa działać ,gratisowe przypalenie sprzęgła i gadka że to ja zrobiłem + klika innych kosmicznych teorii i kopara opadła. ASO = płać i płacz.
Komentarz