moja BXE po krakowie, jezdzac mniej wiecej 100km dziennie, tylko tryb miejski za 100 zl (5:10zl ost tankowalem wiec wychodzi okolo 19,8-20l) wyjezdzam 280-300km. nie tankowałem jeszcze pod korek ale przy takim spalaniu (trzeba liczyc 7l na okragło) wychodzi porownywalnie do waszych wynikow :] (800km) jak na cykl miejski wydaje mi sie to dobry wynik, tym bardziej po krakowskich drogach
Wilekosc baku
Zwiń
X
-
To ja pochwalę się benzynką
w trasie na pełnym baku robię ok 700 (przy normalnej jeździe).
"Jeżdżąc" po Wrocławiu pali tyle ile się wleje... każda ilość jest za mała.
A co do Krakowa, który padał tu kilka razów jako wyznacznik korków, to są w PL miasta, gdzie stoi się znacznie więcej i dłużej niż w grodzie Kraka :wink:
Komentarz
-
-
witam,
u mnie w BXE średnie spalanie to 7,39l również po KRK (szczegóły w podpisie) z tym że moja O2 ma napędzane 4 kapcie wiec waga +150 kg i dodatkowy opór robią swoje.... producent podaje ze pali srednio 1l wiecej niż ośka.
pozdrawiamJest: Srebrna OII FL Combi 2.0 TDI CR CFHC 4x4 2012
Była: Czarna OII Combi 1,9 TDI BXE 4x4 2007
Komentarz
-
-
Po raz pierwszy w ciągu 3 lat i 73'000 przejechanych km udało mi się zrobić 1000 km na jednym baku, choć z lekką nerwówką :P
Zatankowałem do odbicia + dolewka w górę do pełnego litra. Po przejechaniu 985 km wskoczył zasięg = 0. Dojechałem z duszą na ramieniu do 1001 km, aby zrobić ten "historyczny wynik" i zatankowałem 55,6 litra do pierwszego odbicia, dopełniłem do 56. Czyli wychodzi na to, że zasięg 0 wyświetlił się po spaleniu 55 litrów.
Spalanie z komputera:
5.4 - I odcinek trasy 460 km
4.8 - II odcinek trasy 130 km
5.4 - III odcinek trasy 390+ km
średnio trochę ponad 5.2 l / 100 km - z komputera
a w praktyce 5.6 wyszło, czyli przekłamuje co najmniej o o 0.3 litra, oczywiście spala więcej niż pokazuje...
M.666 4U
Komentarz
-
Komentarz