1,6 100KM odpala na 1 s i gasnie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• 1,6 100KM odpala na 1 s i gasnie

aldam, sory chodziło mi o Batrek, . PZDR Dziś jestem zaganiany i poprostu nie dokładnie popatrzyłem.

1,6 100KM odpala na 1 s i gasnie

z czym może być związany problem, auto jezdziło normalnie az do dziś.tzn przejechałem 30 km normalnie i gdy chciałem wrócić do domu auto już nie odpaliło tzn, odpala na okolo 1 sekundę po czym gaśnie.proszę o pomoc (dodam ze w aucie zamontowana jest instalacja gazowa - lecz wątpie zeby to była jej wina)

Komentarz

• nico21
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 2640
      • Volkswagen

dtr83, a nie nawlaił ciprzypadkiem immobilaizer i odcina paliwo:?:
      DACAR.team

Komentarz

• szpal
        Drive
        • 2005
        • 88

A może immobilaizer padł ?
        Octavia 00' 1,9 TDI SLX

Komentarz

raczej nie, bo kontrolka gaśnie normalnie

[ Dodano: Sob 05 Sie, 06 19:46 ]
          a w jaki sposob można ten immobilizer sprawdzić, poza kontrolką na desce ?

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Przekres kluczyk i zobacz czy kluczyk na desce miga czy swieci. Jak miga tzn ze cos jest nie tak, po zapaleniu tez bedzie migal.

Wczoraj bawilem sie licznikiem i dokladnie taki sam efekt jest, zapalasz i po 1 sekundzie gasnie. Sprawdz moze z drugim kompletem kluczkow
            Spritmonitor.de

Komentarz

ta ikonka z kluczykiem przed odpaleniem gasnie a po odpaleniu gasnie.dodam ze przy probie dodania gazu słychac strzały, najprawdopodobniej w kolektorze, może to być wina świec?jak zdjąc fajki ze świec ?

[ Dodano: Sob 05 Sie, 06 20:04 ]
              zle napisalem, przed odpaleniem swieci a po odpaleniu gaśnie

Komentarz

• aciu
                Rider
                • 2005
                • 685

dtr83, możliwe uszkodzenie centralki od gazu.
                Jaką masz instalację, jaką centralkę gazową (Bingo-S4) :?:

Komentarz

brc seqent czy coś takiego

Komentarz

• huwe
                    Elegance
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 976

ustaw na centralce pozycję " tylko benzyna" i już bedziesz wiedział czy to wina centrali gazowej. Poza tym powinieneś jeszcze mieś w komorze silnika bezpiecznik od instalacji LPG. wyjmij go i wtedy cała instalacja lpg jest odcięta - musi pracować na benzynie. Poza tym brc zawsze odpala na benzynie, i dopiero po przekroczeniu chyba 1800-2000 obr/min przerzuca na gaz, i to przy spadających obrotach. A nie brakło benzynki? (9tak tylko pytam :twisted: )
                    Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

to jest instalacja ktora przełącza na gaz po jakiś kilku minutach , gdy temperatura płynu chłodniczego osiągnie określony punkt,nie ma mozliwości odpalenia na gazie, bez bezpieczników nie próbowałem, poruszałem kabelkami przy przełączniku i wtedy auto odpaliło, musze jechać do serwisu lpg bo instalacja jest jeszcze na gwarancji,całe szczęscie ze auto jest już na chodzie bo sie poważnie wystraszyłem

Komentarz

• huwe
                        Elegance
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 976

dokładnie. temp pracy silnika musi osiągnąć 25-30 stopni. ( a dokładnie gazu na reduktorze)
                        Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

jednak to nie wina gazu, dzisiaj awaria się powtórzyła i niestety auto jest unieruchomione.Nie miał nikt takiej awarii w swojej skodzinie?jedni mówią że winny jest jakiś czujnik, inni że wina autoalarmu, jutro chcę sholowac auto na diagnostyke komputerową, tylko czy to wyjasni sprawę,jeden z gazowników stwierdził że to napewno nie wina instalacji LPG bo auto nie pali na benzynie, ale nie wierze na 100% w to co on powiedział.I gdzie tu szukać przyczyny awarii?

Komentarz

• jezy
                            Drive
                            • 2008
                            • 49

hej mam czasami takie same objawy,2,0 aaqy, lpg nie posiadam. Odpale go i po sekundzie gasnie, jak dodam gazu w odpowiednim momencie to albo wejdzie na obroty i juz pali normalnie albo zaczyna bulgotac i gasnie. Any idea??

[ Dodano: Pią 18 Kwi, 08 11:18 ]
                            CHyba za szybko odpalalem silnik i immobiliser byl uzbrojony, bo jak na razie odpala bez problemu
                            sprzedam fotele RS,
                            Jeep SRT8 MY08

Komentarz

• lubyc
                              Classic
                              • 2008
                              • 9

Witam mam też tekie obiawy 1,6 100KM odpala rano na 1-2s i zaraz ganie po ponownym odpalaniu jest ok.
                              co to ? proszę o pomoc

Komentarz

• Cube
                                Drive
                                • 2007
                                • 61

rowniez mam takie objawy, jak odpalam na zimno. Mam 1.8T [ARX]. Nie mam pojecia co to... podlaczam sie pod pytanie.

Komentarz

• thommeck
                                  Drive
                                  • 2008
                                  • 49

Poruszaj kierownicą (ustawieniami jej w pionie i glebokosci).

Czesto przy cewce immobilisera przelamuje sie przewod. Wtedy wszystko wyglada jakby bylo ok, ale po odpaleniu silnika traci lacznosc ze sterownikiem i wylacza automatycznie. Niestety przelamuje sie tak blisko, ze jedyne sensowne rozwiazanie to wymiana cewki wraz z wiazka.

Komentarz

• microz01
                                    Classic
                                    • 2008
                                    • 3

witam, mam problem z instalacją gazową, mam Skode 1.6AEE 75KM, na benzynie chodzi ok, na gazie chodził ok, ale teraz nie spadają obroty i sa na poziomie 20 tys i silnik wyje, gazownicy nie wiedzą co robiś, a Skoda trochę sie kołysze,

co można zrobić?
                                    Michał

Komentarz

• Andy
                                      Classic
                                      • 2008
                                      • 6

1- skontrolowalbym imobilizer wylaczyc jego funkcje poprzez serwisny kod - rada dla poprzednich nieszczesnikow
                                      2- otestowac funkcje i parametry czujnikow temperatury
                                      3- zwrocic uwage na czujnik wyjsciowej pozycji pedalu gazu
                                      4- woda w paliwie w szczegolnosci u samochodow ktore malo jezdza oraz "oszczednie" tankuja po kilka litrow, z nagromadzonego powietrza w zbiorniku przy zmianach temperatury dochodzi kondesacji pary wodnej. Aby to sprawdzic to mozna wymontowac filtr paliwa i zawartosc wylac do sloika z olejem, woda bedzie widoczna na dnie sloika.
                                      Korzystam z aditiwu Castrol w cenie okolo 20 Zl na 500 l paliwa ktory oprocz neutralizacji wody w paliwie ma wiele innych ciekawych zalet.
                                      5- kontrola dzialania klapki powietrza ( niewiem jak fachowo nazywa sie ten element)
                                      6- kontola swiec, stan elektod oraz czy sa mokre albo suche.
                                      7- przypuszczam i jakas inna nietypowa usterke zwiazana z ukladem zaplonu.

Pozdrawiam wszystkich forumowiczow przy okazji mojej pierwszej wypowiedzi na forum.
                                      -Andrzej

Komentarz

• Janinho
                                        Rider
                                        S_OCP Member
                                        • 2008
                                        • 390
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez microz01
                                        witam, mam problem z instalacją gazową, mam Skode 1.6AEE 75KM, na benzynie chodzi ok, na gazie chodził ok, ale teraz nie spadają obroty i sa na poziomie 20 tys i silnik wyje, gazownicy nie wiedzą co robiś, a Skoda trochę sie kołysze,

co można zrobić?
                                        pewnie przepustnica do czyszczenia a jak nie pomoże to do wymiany
                                        >>>Moja Octavka<<<

Komentarz

Pracuję...