Wiem, że nie mogli inaczej tak tego oficjalnie ująć w artykule ale dla mnie to już jest debilizm, totalne dno, sku@@@@@@wo. Zostawić w spokoju sprawców czynu jedynie wpi@@@@@@ć i to porządnie ich rodzicom.
Przepraszam za niedokończone wyrazy ale...ręce i nogi opadają jak się coś takiego czyta.
Witam
Dzisiaj dowiedziałem w serwisie ze mają potworny problem z DPF w Skodach
Podobno zastanawiają się aby zaniechać sprzedaży Octavi i Superba z silnikami 2.0 TDI DPF na rynku Polskim.
Niewiadomo co z autami które są na naszym runku . Podobno mają wymieniać na nowe auta bez DPF.
Ile w tym prawdy wyjdzie za jakiś czas.
bartolini1978, ale problem wystepuje tylko z dpf mokrym bo w superbie jest problem i SAP pyta sie serwisów jak rozwiązują ten problem mariobros, Passaty są z DPF tzw suchym i w skodzie testowali instalacje z mokrym DPF polegała ona na tym że raz na jakiś czas psikany jest taki płyn który ma pochłaniać zbiorniczek umieszczony jest pod kołem zapasowym i z tym maja problem
Cos ten 2.5TDI to nie bardzo z DPF, bo to stary kibel jest, ten silnik :? .
Ja nie pisałem, że 2.5TDI jest z DPF Tylko wymieniłem, jakie TDI są obecnie oferowane w Superbach. Zdarza się też jeszcze 1.9TDI 130KM... I to chyba wszystko Natomiast co do tego 2.5TDI V6, to on ma moc podniesioną w porównaniu do tego starego 150KM. Może jednak to jest jakaś nieco nowsza jednostka??
Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...
Raczej kosmetyka, poniewaz silnik 2.5TDI byl przez dlugi czas dostepny w wariancie 150 oraz 180KM. Tego silnika VW nie rozwija, pojawil sie nowy 3.0TDI V6 i to jest silnik potwor jak na ta pojemnosc.
Komentarz