cena uszczelek (górna 39zł. , dolna 10 zł. ceny w ASO) wymiana prosta spuszczasz olej z silnika i odkręcasz tą dużą nakretkę i wymieniasz.
Bezpiecznik od gniazda zapalniczki, ktory to i ....
Zwiń
X
-
Jeżeli masz wszystkie szyby otwierane elektrycznie i zapalniczka przestała działąć to proponuję przed sprawdzeniem bezpiecznika upewnić się czy czasem nie jest włączona blokada odsuwania tylnych szyb (zabezpieczenie aby dzieci z tyłu nie odsuwały szyb). Włączenie tej blokady powoduje wyłączenie zapalniczki. Był ten temat jakiś czas temu na forum. Osobiście rozebrałem pół auta w poszukiwaniu zaginionych voltów zapalniczki.Octavia 00' 1,9 TDI SLX
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szpalJeżeli masz wszystkie szyby otwierane elektrycznie i zapalniczka przestała działąć to proponuję przed sprawdzeniem bezpiecznika upewnić się czy czasem nie jest włączona blokada odsuwania tylnych szyb (zabezpieczenie aby dzieci z tyłu nie odsuwały szyb). Włączenie tej blokady powoduje wyłączenie zapalniczki. Był ten temat jakiś czas temu na forum. Osobiście rozebrałem pół auta w poszukiwaniu zaginionych voltów zapalniczki.Antoine, member of Automobilklub Tomaszowski
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftNaciskajac ten podluzny guzik na konsoli sterowania okien. Ale nie dziala to w kazdej wersji, ja mam okna zablokowane z tylu ciagle, czyli guzik jest wcisniety, a zapalniczkiobie dzialaja bez problemow.
jakie obie? to gdzie jest druga? :shock:
BTW auto naprawione w ASO
Bodø Bil AS (Bodø)
Gamle riksvei 15
Stormyra
8041 Bodø
koszt 15 NOKAntoine, member of Automobilklub Tomaszowski
Komentarz
-
-
dzięki Panowie za info. Dziś siedziałem nad zapalniczką z 2 godziny. Rozkręciłem cały podłokietnik, bo naglę prąd sie stracił. Już myślałem ściągać cały przedni tunel i szukać przyczyny braku zasilania a w ostateczności ciągnąć nowy przewód. A tu poczytałem i zaraz poleciałem do auta sprawdzić. I co. Kurna chata prąd jest. Przycisk blokady tylnych szyb był włączony. Po zwolnieniu blokady tylnych szyb zasilanie jest i zapalniczka działa.
Kurde, banan na moich ustach się pojawił bo miałem niesamowitego zgryza.
Jeszcze raz dzięki
Komentarz
-
Komentarz