Miałem tak pukanie na luzie, w toyocie... To było łożysko, wymienili kmpl sprzęgło i było ok
Octavia 1.4 TSI Green tec
Zwiń
X
-
Octavia 1.4 TSI Green tec
Witam,
W cenniku Octavii IIFL zauważyłem nową opcje dla silnika 1.4 TSI pakiet Green tec. W cenniku informacja na ten temat jest bardzo uboga: "Pakiet obejmuje: funkcję start&stop, funkcję rekuperacji energii, opony o zmniejszonym oporze toczenia 195/65 R15. Pakiet wyklucza się z niektórymi opcjami wyposażenia dodatkowego. O szczegóły zapytaj Sprzedawcę."
Czy ktoś z Was może mi powiedzieć więcej na ten temat? I jakie są Wasze opinie o takim pakiecie? Ma się to przekładać na niższe spalanie na poziomie 1.2 TSI przy zachowaniu normalnej dynamiki 1.4 TSI. Czy warto coś takie dokupić?
Z góry dzięki za opinie,
Pozdrawiam
-
-
Tez zauwazylem ten pakiet za 1500zl ale Dynamica nie jest taka jak 1.4 tsi tylko mniejsza, niewiele ale jednak mniejsza. System daje 0,8 l oszczednosci ale tylko w warunkach miejskich korkow, pewnie system start and stop tyle daje, ale to nie znaczy ze u Ciebie w miescie takze bedzie to prawie litr mniej. Poza miastem oszczednosc wynika zapewne tylko i wylacznie z zastosowania innych opon. Generalnie ja bylbym ostrozny w braniu tego dodatku, oszczednosc watpliwa a zaplacic trzeba na starcie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pandzikZamieszczone przez MaicroftStart/stop to mozna stosowac wolnossacej benzynie, ktora szybko sie zagrzeje, nie ma zadnych cudow pod maska itd.
Komentarz
-
Komentarz