wiem, że temat akumulatora był już na forum, ale muszę dzisiaj złożyć zamówienie na aku - mój jest na tyle słaby, że nie chce się poddać testowi.
Na stronie Centry zalecają do 1,9 TDI CF 65/680. W książce Skoda Octavia Cedrycha napisano, że do tych silników stosowano aternatywnie 70 lub 80A. Auto głównie służy do krótkich, częstych jazd mojej żony do pracy. Na razie obstawiam 75/760 (277zŁ). Proszę o rady doświadczonych kolegów!!
.....aternatywnie 70 lub 80A. Auto głównie służy do krótkich, częstych jazd mojej żony do pracy. Na razie obstawiam 75/760 (277zŁ). Proszę o rady doświadczonych kolegów!!
Jak największy!!! Zwłaszcza gdy auto będzie na krótkich trasach wykożystywane. Niestety u mnie osłona akumulatora nie pozwala zmieścić zbyt dużego aku. Zmieściłem Centrę Futura 75/760 i sprawuje się bardzo dobrze. Ojciec ma Octę 98 przed liftem i tam zmieściliśmy większe aku. Teraz nie pamiętam dokładnie które. Zmierz miejsce jakie masz i wstaw największy!!!. A o 65Ah zapomnij. TDI bez virusa wymaga sporego prądu do zapalenia!
Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz