Uporczywe piszczenie klockow - przod

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Dig Dug
    L&K
    S_OCP Member
    • 2005
    • 1306
    • Seat

Do jlupino:
    A ile masz rpm zaraz po starcie ?

[ Dodano: Pon 30 Paź, 06 11:28 ]
    Zamieszczone przez Marian
    Piotr_T,
    tez tak mam.
    Bez z AK - witam na OCP
    Czesc Pytalem jeszcze tu bo chce to dokladnie zweryfikowac BTW. czy "srednie" spalanie 7.3 to duzo, malo czy tak w sam raz ? Pyknalem w weekend trase z W-wy do Torunia, potem troszke po miescie i okolicy i z powrotem. Jechalem raczej spokojnie bo mi pogoda nie sprzyjala, poza "epizodem" w sobote gdzie sprawdzalem ile to pojdzie
    Była O1 jest F2.
  • xekon
    Rider
    S_OCP Member
    • 2005
    • 742

Witam, od jakiegos czasu zaczely mi "spiewac" klocki. Bylo to na tyle uciazliwe ze postanowilem zawalczyc. Przy pierwszym podejsciu oczyscilem zacisk, rozruszalem, przesmarowalem i oczyscilem bolce prowadzace. Niestety dosc szybko problem powrocil. Poczatkowo wystepowal po jednej stronie pozniej po obu.
    W czasie ktoregos spotkania dobrygrzeswawa wspomnial cos o mozliwosci odklejenia sie okladziny od blachy. Wiec wczoraj przystapilem do drugiego podejscia i chyba to jest to. Jak zlozy sie dwa klocki razem to w srodkowej czesci jest szczelina a zewnetrzne rejony sie stykaja. Dodatkowo widac szpary pomiedzy klockiem a blacha (fotki cienkie bo z telefonu ale innego aparatu nie mialem pod reka).
    Przejechalem na tych klockach ok 40 kkm, wymieniane byly z nowymi tarczami ATE poniewaz poprzednie koszmarnie bily. Klocki sa jeszcze dosc grube ale jak beda sie tak sypaly to chyba pojda do wymiany. Zastosowalem rozwiazanie zastepcze i zpilowalem troche zewnetrzne krawedzie.
    Co o tym sadzicie? Chyba male szanse zeby to reklamowac jako wade wykonania?
    Załączone pliki

Komentarz

• zefirstorm
      Ambiente
      • 2006
      • 152

odklejone na 100% - to juz jest szrot...
      jakie to klocki też ATE?
      ASV 147PS@307Nm

Komentarz

• Masmo
        L&K
        • 2005
        • 1145

Re: Uporczywe piszczenie klockow - przod

Zamieszczone przez xekon
        .....Przejechalem na tych klockach ok 40 kkm, wymieniane byly z nowymi tarczami ATE poniewaz poprzednie koszmarnie bily. Klocki sa jeszcze dosc grube ale jak beda sie tak sypaly to chyba pojda do wymiany. Zastosowalem rozwiazanie zastepcze i zpilowalem troche zewnetrzne krawedzie.
        Co o tym sadzicie? Chyba male szanse zeby to reklamowac jako wade wykonania?
        Załóż nowe klocki, to nie majątek. Raczej Cię wyśmieją z reklamacją klocków po 40 kkm....
        Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD

Komentarz

• tomek
          L&K
          • 2005
          • 1078

wysmieja, czy nie, odkleic sie raczej nie maja prawa - to przeciez hamulce
          O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• Masmo
            L&K
            • 2005
            • 1145

Zamieszczone przez tomek
            wysmieja, czy nie, odkleic sie raczej nie maja prawa - to przeciez hamulce
            Dlatego doradzam aby nie próbować ranimować trupa i wymienić na nowe.
            Jakie to byłu klocki? Gdyby to były ATE to bym był bardzo zdziwony. U siebie zajeżdzam 2 komplet ATE wcześniej jeszcze w innym aucie też miałem ATE i były bez zarzutu....
            Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD

Komentarz

• xekon
              Rider
              S_OCP Member
              • 2005
              • 742

Nie chcialem reanimowac. Klocki Ferodo Premier - i tu wlasnie mnie rozczarowalo bo auto mam nie wymodowane wiec jakis specjalnych osiagow a taki babol z klockami. Napewno wymienie bo to rozwiazanie traktuje jako "dojazdowe"
              Tak jak napisal tomek, ze w koncu prawie polowo klocka jeszcze jest a juz sie konstrukcja sypie - to wg mnie jest cos nie tak. Reklamowac nie bede, chodzilo mi bardziej o to zeby w przypadku piszczenia klockow sprawdzac czy cos takiego sie nie dzieje.

Komentarz

• Masmo
                L&K
                • 2005
                • 1145

Zamieszczone przez xekon
                ..... Klocki Ferodo Premier -....
                Tak myślałem że to nie ATE. Z włoszczyzny skutecznie się wyleczyłem jeszcze na Golfie mk2.

Komentarz

Pracuję...